2. helmikuuta 2014

Pipo haaste

Blogissa Silmukan saalistus törmäsin hauskaan kuukausittauin vaihtuvaan käsityö haasteeneen. Haasteen ovat kehitelleet yhdessä Pipon ytimessä ja Silmukan saalistus blogien pitäjät. Lähdin mukaan tähän vuoden ensimmäiseen Silmukan ytimessä-haasteeseen,
jonka aiheena oli PIPO. Haaste piti siis toteuttaa tammikuun aikana, haluamallaan käsityö menetelmällä.
Pipo oli kyllä ajoissa valmis, tämä postaus selvästikkään ei :)


Pipon ohjeen noukin Ullan- arkistosta. Ohjetta omalle langalle ja puikoille hieman sovelsin, oikeastaan useampaankin kertaan... sillä kolmannella aloituksella vasta pääsin neulomaan. Ylläolevassa kuvassa neuleessa vaikutti kaikki olevan hyvin.

Lankana minulla oli Novitan Säde ja puikkoina 2,5mm ja 3mm puiset sukkapuikot ja 3mm pyötöpuikot.


Pipossa on kavennukset menossa ja sen oikea koko alkaa paljastua. Halusin tästä keveän, ei kovin lämpöistä ja sellaisen hieman lötköttävän pipon. Sellaisen jonka huono tukka-päivänä on hyvä laittaa päähän, kun lähtee kauppaan, eikä sisätiloissa ala heti hiki päästä virtaamaan. No muuten kaikki onnistui hienosti, paitso tästä tuli aivan liian löysä. Allaolevassa kuvasarjassa näkyy valmis pipo. 
Siinä on kaunis mallineule ja siinoä onnistuin hyvin, mutta muuten se näyttää lähinnä baskerilta ja valui silmille :(
 En ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen.


Muutaman päivän mietin mitä pipon kanssa oikein teen. Langan pesuohjeessa oli mainittu, että käsinpesu. No mitäpä tekee kätevä emäntä? Laittaa luomuksensa kuudenkympin kirjopesuun farkkujen kanssa. Pipo pieneni sopivaksi, ei valahda enää silmille, mutta ei tätä enää lötköttäväisempi olen kuitenkin, kuin ennen pesua, sillä nyt tätä voi sentään käyttää. Alakuvissa lopullinen aikaansaannokseni.
4 kommenttia:

  1. Oooohhhh, ihanan näkönen tuo kuvio! Nätti pipo muutenkin :) Kiitos kun osallistuit haasteeseen! :D

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, vaikkei tästä ihan sellainen tullutkaan, kuin tarkoitus oli.

      Poista