29. marraskuuta 2016

Valoa pimeyteen

Vihdoinkin on ensimmäinen Adventti ollut ja annoin itselleni luvan laittaa jouluvaloja ikkunoihin. Jouluvaloilla on kumma taipumus, että ne laitetaan ehjänä varastoon joulun jälkeen, niin ne tulevat rikkinäisinä sieltä pois seuraavana adventtina. Toinen vaihtoehto on että ne häviävät mystisesti jonnekkin. Molemmat vaihtoehdot koettiin meillä taas tänä jouluna ja jouduin käydä ostamassa uusia valoja.Vaikka asutaankin asuinalueella, on meidän piha sen verran syrjässä katuvaloilta, että se on hyvin pimeä, vaikka terasseilla olisikin valot päällä. Siksipä halusin hieman valoa pihamaallekkin ja joten laitoin joulutähdet myös kasvihuoneen ja pihatuvan ikkunoihin.Kasvihuoneeseen ostin isoimman tähden mitä kaupasta löysin ja pihatuvan pöydälle ostin pöytälamppusetin jossa oli tähti ja tavallinen varjostin. Ikkunat näyttävät nyt kyllä ihanille  pimeällä pihamaalla. Pihatuvassa on myös minun tekemäni himmeli katossa, kivasti näkyy sekin ikkunasta uuden lampun valossa.


Terasseille laitettiin myös uudet valot, vanhoista kun paloi vain puolet lampuista. 
Nämä valot on kyllä melko kirkkaat ja tavallisia ulkovaloja ei pahemmin tarvitse nyt käyttää.Ainoat ehjät ja tallessa olleet valot olikin sittennämä, mitkä laitoin saavissa kasvavaan tuijaan.
Olisi noihin kynttilälyhtyihinkin voinut tiesti laittaa kynttilät palamaan, mutta en jaksanut enää tälle päivää laittaa, kun justiinsa mennään nukkumaan. Meni vähän myöhään nämä asennukset, kun koko ilta meni työpaikan lasten pikkujoulussa. Käytiin katsomassa uusi Viiru ja Pesonen elokuva ja lapset saai lopuksi vielä joulupukilta Fatserin suklaakalenterit. Hieno ilta ja kiva elokuva oli.


Muistakaahan käyvä osallistumassa vielä arvontaan. Pikkuisen on vielä osallistumisaikaa jäljellä.
Arvonta löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Kauniita valoja ja tähtiä olet laittanut. Meille laitettiin valot jo pari viikkoa sitten. Kivasti antavat valoa ja tunnelmaa.

    VastaaPoista