24. marraskuuta 2016

Rimotuksia terasseille

Päivät menee kiireen vilkkaa ohitse, sille ainakin tuntuu, kun töihin mennessä ja sieltä tullessa on jo pimeää. Luta tuli heman valaisemaan maisemaa ja sitten kaikki suli pois, Päivät on harmaita, luonto lepää... on todella pimeää. Nyt suunnitellaan jouu juttuja ja kohta taas ensi kesän pihajuttuja, mutta niitä ennen muutama kuva meidän terassien uusista rimoituksista.


Terassien päätyihin on ollut jo kauan suunnitelmissa laittaa rimoitukset tuomaan hieman suojaa terassille ja luomaan huonemaista tunnelmaa. Takapihalla rimoitukset on olleet paikoillaan jo muutaman vuoden ja ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Nyt saadaan terassien ilmettä myöskin yhteneväisemmäksi. Syksyn aikana suurin osa terassien rimoituksista ja ränneistä on saatu viimeinkin laitettua paikoilleen ja nyt terasseilla alkaa näyttämään sille mitä on suunniteltukkin. Pleksikate, päädyssä rimoitus ja etureunassa pylväät joiden edessä suuret istutusaltaat. Enää uupuu talon ja terassin reunoja kiertävä kiveys. Jospa se sitten saataisiin ensi kesänä. En meinaa malttaa mutenkaan odottaa ensi kesää, että näkee millaiset istutukset noihin kukkapenkkeihin sitten kasva. Kasvithan sain niihin jo laitettua, mutta kasvamaan ne eivät vielä ennättäneet yhtään.


Vertailun vuoksi kuva terasseista ilman noita rimoituksia.


Kuva takapihan rimoituksista toissa kesältä.


Tässä kuvat vielä ennen ja jälkeen kuvat etupihan ison terassin ruokailutilan osalta.
Takapihan terassilta ruokailutila poistettiin tämän etupihan pöydän valmistumisen jälkeen.Syyslomalla Samuli aloitti nämä hommat ja sai sopivasti pojastaan apumiehen työhön avuksi. 
Hyvin sujui työ ja nopsaan tuli valmista.


Tämä piharakennuksen pikkuinen terassikin sai omat rimoituksensa. Täällä ei tullut vielä valmista, kun joutuu odotella ensi kesää, jotta saadan rakennuksenpäätyyn varastoituja tavaroita käytettyä pois edestä. Kivasti rimoitukset jo nyt kuitenkin peittävät katoksen alaosaa, jossa säilytetään työkaluja. Katoksen yläosaan tulee maja, sinne täytyy vielä tehdä vielä kaiteet valmiiksi päätyrimoitusten lisäksi. Lapset taitaa tosin olla jo hieman kasvaneet majaiästä ohitse, mutta ompahan siellä, jos joku sitä joskus haluaa käyttää.
Tässä tilannekuva ennen rimoituksia. 
Kyllä ne vain kivasti siistivät ulkonäköä ja piilottavat kätevästi säilytyksessä olevat tavarat.

1 kommentti:

  1. Rimotus sopii tosi hyvin. Kyllä ulkonäkö muuttui tosi paljon, kauniiksi. Vielä tulee näköestesuojaa.

    VastaaPoista