26. helmikuuta 2016

Melkein terveellistä

Mietitkä viikonlopuksi jotain helppoa, mutta erilaista tarjottavaa? No tässäpä olisi hyvä vinkki. Tämä ei ole enempää tai vähempää, kuin elämäni onnistunein kääretorttu. Ehken kovin montaa ole tehnyt, eikä tämä mikään huippukaunis ole, mutta kuitenkin. 
Minusta kääretortun tekeminen on vaikeaa ja helppoa samanaikaisesti. Helppo on tapa tehdä se... leivo pohja täytä ja rullaa, mutta se miten siitä saa muhkean oloisen, eikä se lössähdä käärimisen jälkeen, on mielestäni vaikeaa. 
Tällä kertaa onnistuin mielestäni hyvin sekä maussa, että muhkeudessa.


Olin yhden ryhmän kanssa viimeviikolla Maa- ja kotitalousnaisten kokki-illassa ja siellä tehtiin yhtenä ruokana ruiskääretorttua. Ihastuin siihen niin paljon, että piti tehdä sitä anopille ja appiukolle, kun viikonloppuna tulivat käymään. Ajattelin täyttää tortun ostoisella hillolla, kun oma oli loppu, mutta kauppareissulla unohtui sitä ostaa, niin pikapikaa sitten keitin pulukoista hillosokerilla myös hilloa. 


OHJE


Pohja:

1dl sokeria
4 kananmunaa
1,5dl ruisjauhoja
1tl neilikka
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja neilikka keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikin auunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi lastalla.
Paista 225 asteessa n. 7-9min.
Kaada hieman jäähtynyt torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, anna hieman jäähtyä.
Levitä torttupohjan päälle ensin puolukkahillo ja sitten kermaseos. 
Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen ja aseta tarjoiluvadille sauma alaspäin
Laita jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.

Täyte:

Puolukkahilloa. Tein itse hillosokeripaketin ohjeella.

1prk Flooravispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl vanilijakreemijauhetta
1rkl vanilijasokeria
sokeria oman maun mukaan

Vaahdota kerma, mausta se vanilijasokerilla ja sokerilla. 
Sekoita joukkoon vanilijakreemijauhe. Tämä ei ole pakollinen, mutta tekee seoksesta jäykempää/ muodossa pysyvämpää, eikä kääretorttu lössähdä niin helposti.
Notkista tuorejuusto ja sekoita se vaahdotetun kerman kanssa. 
Tästä seoksesta voi jättää 1/3 osaa koristelua varten.

Vinkki: Muhkeammantortun saat, kun käärit sen lyhyemmältä sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti