8. maaliskuuta 2016

Äiti ompele minulle jotain

Kiirettä on  pitänyt vimeaikoina. Pari viikkoa meni hujauksessa, kun ensin piti hieman siivota ompeluhuonetta, ennen hiihtolomaa, jotta sinne voi lomalaisen majoittaa ja sitten hiihtoloman hulinat päälle. Pikkuisen olen kuitenkin viikonloppuna ennättänyt ompelemaankin. Pojalla on tänään synttärit ja hän pyysi, että ompelisin hänelle jotain. No olihan sitä ommeltava, kun lapsi niin pyytää <3


Lahjaksi lapselle sitten ompelin trikoopaidan ja Cargo- tyyppiset collagehousut. Paita oli täydellinen saajansa mielestä ja laittoi sen heti kouluun, mutta housut oli vähän pitkät. Niin siinä saattaa toisinaan käydä, kun tekee ilman sovituksia. Otin kyllä vanhoista housuista mallia, mutta arvioin kasvuvaran liian pitkäksi, pitää varmaan vielä lyhentää ne.

Toinen asia mitä poika pyysi lahjaksi oli kamera, jolla voisi ottaa kuvia veden alla. Taitaa olla miessä lähinnä uimahyppyjen ja sukellusten kuvaus. No Gopro tyyppinen temppukamera, joka on vesitiivis 30m saakka, tuli sitten lahjaksi hankittua. Eiköhän tuolla saa ainakin muutamat hypyt ja sukellukset kuvattua.Paidan kaavan olen ottanut Ottobre 6/15 lehdestä ja mallin nimi oli Star and stripes. Kaavaa muutin sen verran, että tein paidan sivulle ja hihan alle tuon raitakaitaleen.  Kankaat on mikä mistäkin, mutta tuo HA HA NO- digiprinttikangas on Nappinjasta tilattu. Housut on otettu Ottobre 1/12 lehdestä ja malli oli Chevyo. Housujen talvicollage on tilattu Jyväskylän kangaskaupasta jo syksyllä. Pientä pettymystä on ilmassa tän kankaan osalta. Nyt kun leikkasin sitä, huomasin siinä värivirheitä parissa kohtaa. Onnekssi sain kierrettyä ne leikatessa. Toinen mikä mietityttää on, että kuinka paljon mahtaa nukkaantua. Esipesun jälkeen jo havaitsin pientä nyppyä. Toivottavasti ei heti käytössä mene kurjan näköiseksi, oli meinaan sen verran suuritöiset pöksyt. Koko on molemmissa 170cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti