19. helmikuuta 2016

Kun itse tekee, saa sitä mitä haluaa, ehkä.

Joulun jälkeen aloin haaveilla uudesta keittiönverhosta. Hain sellaista verhokangasta, jossa olisi vähän keltaista, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän. Sitten muisitn vuosia säilössä olleen kukkakuvion, josta piti joskus tehdä seinätaulu, mutta koskaan sitä ei tullut tehtyä. Joten päätin käyttää kuviota apuna ja piirtää itse sopivan verhokankaan. Jostain syystä nämä minun helpot ja nopeat projekti-ideat tuntuvat todellisuudessa sitten olevan jostain syystä hiukan työläämpiä, kuin kuvittelen.


Muistin nähneeni pohjakankaaksi sopivaa kangasta N'style liikkeessä ja sieltähän se ruskea-valko-raitainen puuvillakangas löytyikin. Halusin vain 1,20m, mutta sainkin samaan hintaan miltei 4m, kun omistaja ei halunnut enää loppupalaa kankaasta hyllyyn pölyyntymään. Kangas oli kivassa -70% alessa ja koko palalle tuli hintaa vain 3€. Se olikin sitten projektin ainut halpa osa... Yläosan harmaa osa on Eurokankaasta valmista purjerengasnauhaa, jonka reunan sisään sai vain ommella kankaan kiinni ja siinä se. Olin nähnyt nauhaa aiemmin ja muistin sen hinnan hieman väärin. Kassalla hieman yllätyin loppusummasta, mutta ei se nyt niin päätähuimaava ollut. Nauha maksoi reilu 13€/m, mutta olisihan nuo purjerenkaat, tukinauha ja kangaskin jotain kuitenkin maksaneet. Alareunaan sitten laitoin vinonauhaa. Halusin samaa tummaa harmaata, kuin yläosakin oli. Tavallisena puuvillaisena ei väriä mistään löytynyt, mutta onneksi HH-kankaasta löytyi kuitenkin satiinisena oikeaa väriä.Ompelin ensin kuvioitavan osan valmiiksi (keskisauma ja reunapäärmeet) ja sitten aloin piirtämään siihen sopivaa kuviota. Kun kuvio oli valmis, siirsin sen kankaalle kalkerospaperin avulla. Askarteluliikkeestä löytyi kangastusseja ja niillä sitten vain piirtämään ääriviivoja ja värittämään kukkia. Tussit oli loistavia, yksi ei vain riittänyt kovin pitkälle ja kaikkiaan tähän verhoon sain kulutettua kaikkiaan kuusi tussia, 3 valkoista ja 3 mustaa. Aluksi tarkoituksena oli värittää myös lehtiä ja varsia valkoisella, mutta en enää raskinut. Ihan kivalle ja selkeälle tuo kuvio näyttää näinkin. Tämä oli kyllä aika suuri työ, kun valkoiset osat sai värittää useaan kertaan, että niistä sai edes jotenkin peittäviä ja lopuksi mustiakin piti vielä osittain parannella. Usean illan työn jälkeen, oli värittäminen kuitenkin viimein valmis.


Kun kuviointi oli valmis, "sulatin" sytkärillä rengasnauhan päädyt, etteivät ne purkaannu tai niitä ei tarvisi taittaa ja ompelin kankaan, nauhanreunan sisään kiinni. Lopuksi huolittelin verhon alareunan vinonauhalla. Ompelin vinonauhan siten, ettei siihen tullut päälipuolelle tikkausta näkyviin, vaan ommel kulki nauhan taitereunaa pitkin.


Olen tyytyväinen verhoon. Siitä tuli nätti, vaikka se keltainen jäikin nyt uupumaan :) Joskus sitä vain kannattaa säästää asioita ja jonain päivänä tulee se idea ja niille säästetyille asioille tuleekin käyttöä, niinkuin tämän kukkakuvion mallille kävi.

6 kommenttia:

 1. Työläs projekti, mutta kuvien perusteella mielestäni kyllä kannatti. Kaunis verhokappa ja ympäristöönsä hyvin sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen samaa mieltä kanssasi :) työläs oli, mutta kannatti!

   Poista
 2. Sinulla on kyllä taito hyppysissä! Upeaa työtä, taas kerran.
  t. Ella

  VastaaPoista
 3. Todella tyylikkäät verhot! :)

  VastaaPoista