15. helmikuuta 2016

Merinovillaa ja synttäriarvonnan voittaja

Tammikuussa isoilla pakkasilla, etsiskelin itselleni kaupoista 100% merinovillaneulosta, tarkoituksena tehdä ihanan lämmin neuletakki, mutta eihän sellaista täältä mistään löytynyt. Joten päädyin lopulta tilaamaan sitä. Sopivan näköistä löytyi Käpyseltä, klik. Kangas tuli nopeasti,  neuletakki siitä lopulta valmistui ja onhan se ihanan lämminkin, mutta ne pakkaset taisivat kyllä mennä jo. Onneksi talvea on kuitenkin vielä jäljellä ja minä olen kovin viluinen ihminen toisinaan.


Neuletakin kaava on yhdistelmä Koot.fi:n Ehta- mallin ja Ottobre women 5/15 mallin nro.7 kaavoista. Ensimmäinen versio tästä valmistui nopeasti, mutta hetken sitä katseltuani purin sen kauluksen/etulistan ja ompelin sen uudelleen. Täysin tyytyväinen en ole vieläkään, mutta saa kelvata. Tässä neuleessa on sivutaskut samoin kuin Ehta- tunikassa ja niihin olen tosi tyytyväinen. Mietin kauan laitanko niitä vai en. Onneksi laitoin, ovat kätevät, vaikkakin kuvia katsoessa totesin, ettei niissä kannata pitää käsiä, kun näyttää ihan tyhmälle :) Helman ja hinan käänteet, sekä taskut tikkasin kaksoisneulalla. Taas kerran olen hieman tyytymätön tikkauksien ulkonäköön. Aluksi näyttää hyvälle ja sitten tikkaus "painuu kasaan" ja alkaa näyttää huonolle. Vaatii joko lisää harjoitusta, taikka koko kaksoisneulan jorpakkoon naakkaamista. 


Aluksi laitoin vain vyön, mutta tuo etuosa ei pysynyt sillä kauniisti kiinni, niin ompelin myös hakasen tuohon rinnan alle. Nyt pysyy kiinni ilman nappien laittamista, sillä niitä en halunnut. Minulla oli sellaisia oikeasti vanhoja isoja hakasia varastossa ja voi vitsit ovat hyviä! Niissä on tavallaan sellainen jousi, joka estää hakasta aukeamasta itsestään. Empä ole sellaisia uusia nähnyt.


Arvosanaksi antaisin itselleni tästä työstä sellaisen 8,5 koska täysin tyytyväinen en itse ole lopputulokseen, kohtalaisen tyytyväinen kuitenkin. Eiköhän tätä tue kuitenkin pidettyä, koska on niin mukava ja lämmin päällä... ja kangas maksoi sen verran paljon, ettei raaskisi jättää käyttämättäkään, vaikka olis epäonnistunutkin.


Lopuksi vielä synttäriarvonnan voittaja

Arpaonni suosi tällä kertaa Ninniä. Onneksi olkoon! 
Toivottavasti palkinto lämmittää mukavasti nyt ja tulevaisuudessa :)
Voittajalle on ilmoitettu voitostaan sähköpostilla.

6 kommenttia:

 1. Minusta tämä on ihana ja niin lämpimän näköinen! Itse en ole vielä raaskinut itselle merinoa ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lämmin on, vähän liiankin lämmin talvitakin alle tällä hetkellä, kun keli on nollassa, mutta ihan ei tarjenennut kauppaan pelkästään tällä lähteä. Kotona tätä on kyllä mukava pitää näilläkin keleillä.

   Poista
 2. Todella tyylikäs takki! Merino on kyllä ehdottomasti talven paras kangas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo merinovillaneulos tuntuu niin ihanalle. Käytössä sen vasta tajuaa <3

   Poista