18. elokuuta 2015

Uudet portaat... eiku terassi

Viime viikolla päästiin viimeinkin pihahommiin. Koko kesänä en ole itse pihalle juurikaan ennättänyt, lapset kyllä tekivät Samulin johdolla hommia ulkonakin ihan kivasti. Meidän mini- häämatka vissiin takasi sen, että Samuli on ollut intoa ja työpuhtia täynnä, lomalla kun meinasi pitkästyä ihan vain olemiseen. Sitten pihalla onkin tapahtunut.



Saatiin piharakennuksen ympärys laatoitettua loppuun ja tehtyä pihatupaan uudet portaat, eikun uusi terassi. Vielä pari lautaa pitää hakea kaupasta, niin saa sen valmiiksi. Suunniteltiin tulikuoppaa, siivottiin tuleva puutarha-altaan kuoppa siihen kuntoon, että voi laittaa allaskumin, poimittiin herukat ja tein niistä survosta ja Samuli teki viimeinkin merjapensaille tuet. Nyt puskat näyttävät ihan hassuille, mutta ehkä keväällä näyttävät taas jo ihan hyville.



Alapihalla alkaa näyttämään jo oikein kivalle, vaikka paljon tekemistä ja hankkimista vielä onkin. Nurkkien siivous tekee ihmeitä ja varsinkin se että vei roskat kierrätykseen ja sai työkalut piiloitettua paikoilleen piharakennuksen päätyyn, katseilta piiloon. Vielä kun saa rimoitukset säilytys tilan reunoille paikoilleen, niin eivät tavarat näy pihalle juuri ollenkaan. Pikkuterassille haluaisin sirot valkoiset metallikalusteet, pöydän ja kaksi tuolia. sellaisia ei kuitenkaan tunnu tolevan tällä hetkellä tarjolla. Joka paikassa on vain polyrottinkia ja kovapuuta... taidan olla 15 vuotta myöhässä pihakalustemuodissa tai etuajassa, sillä Pentik myi ihania tuoleja huimaan 179€/kpl hintaan. Ellokselta löytyisi yhdet metallituolit, jotka kiinnostaisivat kovasti. Jos jollain olisi Ellokselle hyvä alekoodi, joka koskee myös huonekaluja olisin erittäin kiinnostunut saamaan sen :)




Puutarhaportin reunoille olisi tarkoitus vielä vaihtaa tällaiset ruostuneet rinkulat istutuksille. Portin vieressä oleva tynnyrin puolikas ei ole ollut oikein hyvä, kun siinä on niin terävät reunat yläreunassa ja umpinainen pohja vaikka reijitetty onkin. Nyt siinä on kasvanut villiviini ja viimekesältä siementänitä silkkikukkia. Villiviini saa jäädä ja pitänee keksiä sen juurelle jotain kivaa. Toiselle puolen porttia laitan ainakin Pohjantähti- köynnösruusun.




Lopuksi mielestäni niin hurmaava istutus, joka on osittain itsekseen syntynyt.
Oregano, pihakäenkaali, sammal ja peilipallo ovat löytäneet toisensa tynnyri- istutuksessa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti