26. elokuuta 2015

Kärhöt kukkii

Mun kärhöt kukkii viimeinkin! Ehdin jo luulla etteivät kuki ollenkaan, niin mikä iloinen yllätys tämä olikaan. Viime vuonna istutin kymmenen kärhöä, niistä talven jälkeen maasta nousi kahdeksan, neljä on nyt kukassa, yhdessä on isoja ja toisessa pieniä nuppuja.


Johonkin hyvään talteen laitoin näiden istutuskartan. Nyt en sitä tietenkään mistään löytänyt, 
joten en osaa sanoa mikä on mikäkin. Pitää jatkaa etsimistä :)
Tässä kuitenkin linkki aiemmin julkaisemaani kärhöjen istutus oppaaseen, klik.

Kunnolliset tukikehikot näille saisi kyllä ensi kesäksi tehdä. Tänä vuonna laitoin ensiavuksi vain nuo langat. Kyllähän nuo näitäkin ylös kiipeää, mutta paremmat saisi kyllä tehdä. Jokaisen pylvään juurelle istutin kaksi kärhöä ja Gröönlanninhanhikin. Onneksi jokaisen pylvään juurelta nousi ainakin toinen istutetuista kärhöistä. Jostain kuulin, ett kannattaisi odotella vielä ensi kesään ja katsoa tilanne, ennenkuin alan kadonneiden tilalle istuttamaan uusia. 

Jospa ensi kesänä saataisiin myös laatat laitettua nurmen ja talon väliin, soran päälle. Näiden kärhö- istutusten ympärille meinasin asettaa niitä kaarevia kiviä ympyräksi. Tämä nykyinen ratkaisu ei ole oikein siisti, nurmi ja eteenkin apila, työntyy väkisin kiveykselle ja peltokorte rehottaa. Laskettiin laattojen menekki... 60 neliötä! Joutuu väkisin odottaa ensi kesää, kaikkea vain ei voi tehdä kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti