15. helmikuuta 2015

Ystävänpäivänä

Meillä juhlittiin ystävänpäivänä, viimeinkin, kihlaustamme. Hidasta toimintaa, kun sormukset ostettiin jo joulun aikaan... mutta kun molemmat tekee vuorotyötä on pienienkin juhlienkin järjestäminen toisinaan vaikeaa. Ihan vain perhepiirissä juhlittiin: vanhemmat, sisaruksia ja mummu. Muutama ystävä on käynyt sitten ihan erikseen juhlistamassa saavutustamme.
Minusta on mukavaa etteivät kaikki tule vierailulle samaan aikaan, kun kerrankin joku tulee kylään. On kiva kun ennättää jutella vieraiden kanssa ja kaikki mahtuvat kerralla kahvittelemaan saman pöydän ääreen.
  
  

Ystävänpäivän tarjoulumenuu sisälsi aiemmin esittlelmieni Toffeesydämmien lisäksi mm. Mansikkaherkkis kakun. Kakun ohje oli Kinuskikissan sivuilta, ja voin kyllä lämpimästi suositella tätäkin ohjetta, hyvää oli! Ohje kakkuun löytyy TÄÄLTÄ.


Helppo kakku valmistaa ja koristelemalla saa tosi näyttävän näköiseksi. Oma koristeluni oli mielestäni oikein onnistunut, paitsi että koristelin liian aikaisin. Laitoin kaikki koristeet jo perjantaina päivällä, kun piti töihin perjantai illaksi ja lauantai aamuksi ja vieraat oli kutsuttu tulemaan, kun pääsin lauantaina töistä. No sittempä kävi niin, että jelly-karkit päättivät hieman sulaa kakun päällä. Onneksi ongelmalla oli vain pieni kosmeettinen merkitys. Opimpahan TAAS jotain uutta.


Ihan tätä kakkua varten tilasin Conffetti- verkkokaupasta Candy melts- koristelu nappeja ja 1mm tyllan, jolla saa pursotettua kirjaimia. Candy meltsit oli kuin värjättyä valkoista suklaata, sulatettiin mikrossa ja sitten vain pursotinpussiin ja koristelemaan. Massa jähmettyi nopeasti ja oli vahvaa, eli nuo sydämmet pysyivät hyvin kasassa kakun reunoilla. Kinuskikissan sivuilla oli hyvä ohjeistus kakun ohjeen yhteydessä, kuinka tuo pursotus ja koristelu tehdään. Oli paljon helpompi juttu, kuin luulinkaan.


2 kommenttia: