14. elokuuta 2014

Kukoistaa tai sitten ei

Tänä vuonna ei mun kasvatukset oikein onnistuneet. Kasvihuoneessa tomaatit sentään voivat hyvin, vaikka sato ei vielä ole ollenkaan punertanut. Kaksi kurkkua olen saanut ja enempää ei taida tullakkaan, sillä kurkun lehdet taisivat palaa auringossa. Kurkku oli aiemmin tuossa tuuletusikkunan kohdalla ja lehdet ikkunaa vasten. Taisi aurinko ne siinä käräyttää.


Altakasteluruukut ovat toimineet tosi hyvin. Näitä voin kyllä suositella muillekkin hyvällä mielin!


Paprika tuottaa satoa juuri sen verran, kuin siinä oli alkuja ostettaessa. No edes muutaman paprikan saan.


Ensimmäiset kirsikkatomaatit alkavat punertua. Jospa kaikki muut seuraisivat sitten esimerkkiä.


Minttukasvusto kukoistaa.


Herneitä on tullut ihan kivasti.


Auringon kukat ovat kasvaneet, mutta kukinnoista ei ole tietoakaan. Pitäisi olla punaista auringonkukkaa.


Sipulia ja porkkanoita. Sipulit ovat sentään kasvaneet jonkinlaisiksi. Porkkanan varretkin ovat edelleen viisisenttisiä, eli ei tullut porkkanasatoa. Porkkanarivistösssä sen sijaan kasvaa tilliä. Ei senkään kasvusuoritus huima ole, mutta parempi kuitenkin kuin tillin minkä oikein istutin. Nämä tillit ovat ilmestyneet tähän jostain ihan itsekseen, olisikohan viime vuoden kasvusto siementänyt.


Tähän kylvin heinäkuun alussa salaattia, pinaattia ja retiisejä. Kuva kertoo kaiken...


Tilli kasvusto on 20 senttistä, lipstikka saman kokoinen kuin istutettaessa ja raparperit pieniä, niihin on sentään tullut lisää lehtiä kesän aikana. Tuossa kekskellä kasvoi alkukesästä retiisejä, ne sentään menestyivät ja tulivat syötyä.


Keltainen kesäkurpitsa kuivahti kokonaan, vihreä kituuttelee hengissä. Se on koittanut tehdä muutaman kurpitsankin, mutta alut ovat menneet piloille. Avomaankurkut ovat hengissä, mutta sadosta ei tietoakaan. Ei mennyt kovin hyvin tänä vuonna tämä sato. Harmittaa!

On tainut kasvilavoissa olla liian kuivaa. Vaikka olen niitä kastellut ihan kunnolla pari kertaa viikossa hellekautena, ei se ole tainut riittää. Muuta syytä en keksi. Maa pitäisi kyllä olla hyvää ja sopivasti lannoitettua. Viimevuoteen kun vertaa on tulos varsin säälittävä!


Äitipuolelta saadun minisitruksen hedelmän sisällä kasvaneet taimet ovat lähteneet ihan kivasti kasvuun.
Eivät nämä mitään kasvuspurttia ole kesän aikana ottaneet, mutta on ne kokoaan kasvattaneet :)

6 kommenttia:

 1. Kurkku paloi/näivettyi melkein kokonaan meilläkin kovilla helteillä. Lehdet muuttuivat valkoisiksi. Tekemänne altakasteluruukut on käteviä. Olen kans tykännyt noista Biolanin altakastelusysteemeistä. Pääsin tänä kesänä paljon helpommalla kastelun suhteen.
  Sitrukset tosiaan on hidaskasvuisia, vuodessa tulee muutamia senttejä pituutta. Omiini iski jotkut vihannespunkit ja ne kuolivat viime talvena kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää että sitrukset kasvavat hitaasti. Olenkin ihmetellyt niiden kituliasta kasvua, vaikka muuten voivat niin hyvin. Altakasteluruukut ovat kyllä avian parhaat!

   Poista
 2. Tänä vuonna vettä olisi saanut kantaa ihan tolkuttomia määriä. Meilläkin sato jäi vaatimattomaksi kun helle laiskisti myös veden kantajan. No, ensi vuonna sitten taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhanhoidossa on tosiaan se hyvä puoli, että aina tulee seuraava kesä :)

   Poista
 3. Tomaatilla latvan katkaisu ja alalehtien vähennys nopeuttaa sadon kypsenemistä. T: Heli R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo olenkin tehnyt jo. Hitaasti silti tuntuu kypsyvän, onneksi on aikaa kypsyä :)

   Poista