27. elokuuta 2014

Ihanat langat

Sain tilaisuuden ostaa tällaisia ihania, suomenlampaan villalankoja.


Langat ovat kaksisäikeisiä ja 100% villaa. Yhdessä vyyhdissä oli 115-160g. Jokainen lanka oli heman eri paksuista. 
Vaaleasta ja harmaasta saa neulosstua yhdessä, ruskea oli sen verran paksumpaa, että siitä täytyy tehdä erikseen.
Vielä en tiedä mitä näistä tekisin. Nämä ovat niin ihania, että näitä voisi ihan vain katsella.Lankaa käsitellessä kyllä huomasi, ettei villaa ollut liikaa käsitelty. Kädet tulivat ihanasti rasvatuiksi, kun langat kieritti vyyhdiltä kerille. Langan seassa oli myös heinän palasia, joista suurimmat nypin pois, etteivät kutita.


Tämän innokkaan auttajan jouduin laittamaan pihalle, kun lankoja käsittelin. Frodo nimittäin hullaantui tavallistakin enemmän nämä langat nähdessään. Oliko syynä villan liian ihana tuoksu, vai lankojen vyyhtimäinen ulkoasu, en tiedä. Sekaisin kissa kuitenkin meni :)

2 kommenttia:

  1. Meillä oli joskus kissa joka myös hullaantui huovutusvillasta. Olin tehnyt joskus neulahuovuttanut pupun (pupun mallinen styrox) ja tätä pupua sitten natusti ja kynsi niin että se villa irtosi siitä styroxista. Sain sen kyllä korjattua mutta kaappiin se meni säilöön, kissan ulottumattomiin. Meidän kissan lempilelu oli pieni pyöreä huovutettu pallo. Sitä se kuljetti suussaan paikasta toiseen ja heitteli sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo langat ja varmasti villa muutenkin on kyllä kissoille kuin hyymetta. Neulomisesta ei tahdo tulla mitään, jos kissa on sisällä. Ei kauaa mene kun lanka on aina poikki, jos kisu pyörii ympärillä, ku koittaa neuloa.

      Poista