16. maaliskuuta 2014

Kuvasatoa

Vuoden alussa lueskelin Kokkolanseudun opiston kurssitarjontaa. Siellä oli valokuvaus kurssi, jonne ilman muuta tahdoin. Ilmottautumispäivä koitti, mutta en ihan heti päässyt koneelle ilmottautumaan, vaan vasta kahden tunnin kuluttua. Päädyin varasijalle 18! Oikeastikko ihmiset ovat näin innostuneita tietyistä kursseista? No ei voi kuin uskoa. Toinen kurssi taas ei alkanut ollenkaan, kun ilmottautuneita oli liian vähän. Laitoin opistolle sitten viestiä, josko voisi toista kurssia järjestää, kun kiinnostuneita ainakin olisi. No ihme ja kumma, toinen kurssi järjestettiin ja pääsin mukaan! Nyt meillä on kolme kurssipäivää viidestä takana ja olen oikein tyytyväinen. Ikävä kyllä en kahdelle viimeiselle päivälle pääse mukaan, kun lähdetään jo aiemmin sovitulle lomalle. No hyvä näinkin.

Tässä muutamia otoksiani kurssilla ottamistani kuvista. Laitoin samaan kollaasiin pääasiassa samasta kohteesta otettuja kuvia. Kollaasien kuvat voivat olla hieman eri kuvakulmasta, eritavalla zoomattuja tai kameran asetuksia on voitu muuttaa kokeen vuoksi erilaisiksi. Joitakin kuvia olen hieman rajannut, mutta muutoin en ole kuvia mitenkään käsitellyt. Suurin osa Kokkolan vanhasta kaupungista, puistoista ja opistotalon ympäristöstä, muutama otos on otettu kotipihalta ja -sohvalta ensimmäisen kuvauspäivän iltana.
Lopuksi kuvaaja itse peili-ikkunan kautta kuvattuna.

4 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia ja kollaaseja. Valokuvauskurssi olisi kyllä mielenkiintoinen. Onko kurssilla muuten kaikilla tuollaiset "paremmat" kamerat vai onko ihan tavisdigikamerallakin kuvaavia ? Ajattelin vain, että jos itsekin menis joskus, naurettaisiinko mut pihalle heti ovensuus pienen digikamerani kans :D Hauskaa viikonjatkoa Mari !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä siellä oli kameroita ja kuvaajia ihan laidasta laitaan. Oli ihan tavallisia digipokkarikameroita ja sitten digijärkkäreitä. Kuvaajat oli n.13-60 vuotiaita naisia ja miehiä. Kyllä tuollainen kurssi antaa kummasti lisää tietoa kameran käytöstä ja vähän viitteitä miten kannattais kuvata. Ei muutako mukaan vain. Mukavaa viikkoa sinullekkin Eija. Toivottavasti meillä tosiaanki olis mukava loppuviikko, sillä ollaan lähdössä pienelle lomalle koko poppoo :)

   Poista
 2. Upeita kuvia ja ihan mahtavia kuvauskohteita teillä siellä! Voi miten itsekin haluaisin valokuvauskurssille. Täytyykin yrittää etsiä sopiva kurssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta meidän vanhastakaupungista kyllä löytyi ihania kuvauskohteita :) Kannattaa mennä kurssille, jos sopivan löydät. Aina saa uusia ideoita ja näkökulmia asioihin.

   Poista