6. elokuuta 2013

Tuoksua ilmassa

Uuden hajuveden ostaminen on kyllä yksi vaikeimmista ostoksista mitä tiedän. Kun hyvän tuoksun löytää, ei sitä halua vaihtaa pitkään aikaan, se on kuin lempivaate, josta ei halua luopua. Joskus kuitenkin tekee mieli jotain uutta tai tuoksu on loppu ja uuden pullon löytäminen osoittautuukin vaikeaksi (onneksi nykyään on nettikaupat) tai mahdottomaksi ja silloin joutuu valitsemaan uuden tuoksun. 
Kun koitan mennä kauppaan tuoksuttelemaan, myyjä koittaa kysellä mieltymyksiä: kukkaista, hedelmäistä vai mausteista, pidätkö ruususta, liljasta tai kenteies pergamontista (mielle tuoksuu pergamontti?). Nenä sekoaa viimeistään neljännen tuoksun jälkeen. Jotain saattaa suihkauttaa ranteeseen, kun se tuntui mukavalle paperilapulla ja toista tuoksua toiseen käteen... kumpikaan ei tunnu oikealta. Lopulta kyllästyn ja sanon vielä miettiväni. Kotona toinen tuoksu onkin jo aika kiva, mutta yhtään ei enää muista mikähän se lopulta oli...Viimeisimmän ahkerassa käytössä olleen tuoksuni, olen saanut Kotivinkin lukijalahjana n.4,5 vuotta sitten. Se kolahti heti! Samaa tuoksua olen sittemmin ostanutkin. Pidän siittä edelleen erittäin paljon, mutta olen jo pidemmän aikaa etsiskellyt jotain uutta. Useamman kerran on Emotionissa tullut hajuvesihyllyn luona vietettyä aikaa. Tuloksetta. Olen koittanut myös katsella selostuksia tuoksuista. Muistan kaikki käyttämäni hajuvedet, mitään yhteneväistä linjaa niistä en kuitenkaan ole löytänyt.

Miehen lempipartavesi (myös minun lemppari) pääsi loppumaan. Ajattelin tilata hänelle uuden pullon vuosipäivämme kunniaksi, koska se oli poistunut Emotionin valikoimasta, joten en sitä sieltä voinut ostaa. Tilausta netistä tehdessäni, selailin taas kerran naisten tuoksuja. Yksi kuvaus pysäytti ja hetken mielijohteesta päätin tilata sen. Olihan edellinenkin lempituoksu tullut postissa sen kummemmin tuoksuttelematta. Hajuveden kuvauksessa luonnehdittiin tuoksua seuraavasti: Tämän suunnittelijan ensimmäiseen tuoksuun on inspiroinut naisen ja miehen hääpäivänään tuntema intohimo ja rakkaus. Kuvaus sopii siis myös vuosipäiväämme. Tuoksu on Vera Wang. Olen todella tyytyväinen valintaani <3  Ilmeisesti juuri ne oikeat tuoksut vain tulla putkahtavat eteen, kun on niiden aika.


Tässä pientä listaa elämäni tärkeimmistä tuoksuista, milloin ne olen hankkinut ja siitä, mitä ne sisältävät. Toki tuoksuja on ollut muutamia muitakin, mutta ovat olleet ohimeneviä halppistuttavuuksia tms.


Vera Wang, Vera Wang
Uusin tuoksuni 4-vuotis päivämme kunniaksi. 
Suunnittelijan ensimmäiseen tuoksuun vuonna 2002, on inspiroinut naisen ja miehen hääpäivänään tuntema intohimo ja rakkaus. Ruusun, mandariinikukan, lootuksen sekä vaalean puun sävyt luovat hyvin romanttisen tunteen.
Ensituoksun flirtti: bulgarialainen ruusu – intohimo, vehka – kauneus, mandariinin kukka – onnea
Sydäntuoksun suudelma: gardenia – puhtaus, lootus – viattomuus, iris – herkkyys, valkoinen tuoksuranka – onnea parisuhteelle. 
Pohjatuoksun syleily: myski, vaalea puu, kukkaisnektariini, ruusupuu

Kate Moss, Wild Meadow
Kesällä 2010 kesätuoksuksi.
Tuoksussa sekoittuu bergamotti, vaaleanpunainen greippi, persikkaa ja lehtivihannekset. Tuoksun sydämmessä tavoitteena on Englannin maaseudun puutarhaojen viehätys; ruusun olemus, hurmaava magnolia ja makea kuusama. Tuoksu on kausituoksu kevät/ kesä 2010.

Kelvin Klain, Eternity moment
Lehden lukijalahjana vuonna 2009, kun olin juuri eronnut. Tuoksu oli täynnä uutta toivoa.
Romanttinen ja hienostuneen raikas kukkaistuoksu vuodelta 2004. Päätuoksussa on litsi, guava, granaattiomena, lilja ja pioni. Keskituoksusta löytyy passionkukan, lumpeen ja myskin aromena. Pohjalta löytyy ruusupuu ja vadelma. Nämä yhdessä luovat nykyaikaisen tuoksun feminiiniset sävyt, joka vievät ajatukset kahden sielun ensi tapaamisen sensuelliin hetkeen.

Leonard, Balahe
Joululahjaksi äitipuolelta 2001. Mukavan lämmin tuoksu, tuo mieleen aina joulun ja käyttö onkin sijoittunut lähinnä pimeimpään vuodenaikaan.
Tässä mausteisessa tuoksusta löytyy sitrushedelmiä, mausteita, ananasta ja luumua. Tyylikäs tuoksu on suunniteltu vastaamaan eleganssin naisen hienostunutta makua vuonna 1983.

Nina Ricci, L'Air du Temps
Joululahjaksi kummitädiltä 2006. Ei ole noussut lempituoksuksi ja on tuonut mieleen hieman mummoni käyttämän kielo hajuveden. Vuosien varrella olen silti harvakseltaan käytellyt ja alkanut pitämään siitä enemmän.
Klassinen tuoksu, joka sopii mainiosti kaiken ikäisille! Tuoksu tuotiin markkinoille toisen maailmasodan jälkeen vuonna 1948 ja symbolisoidakseen vallitsevaa rauhaa, koristeli muotitalo pullonnupin kahdella rauhankyyhkysellä. Tämän rennon kukkaisen/ maustesen tuoksun koostumukseen kuuluu bergamotin, jasmiinin, ruusun, orvokin, setripuun, myskin sekä ambran sävyjä.

Lancôme, Miracle
Itse ostin uutuus hajuveden ensimmäisen vakituisen työpaikan kunniaksi 2000.
Tuoksu luotiin muistutukseksi siitä, miten mahtava ja arvoikas elämä on. Tuotiin markkinoille 2000. Sen kukkaiset jasmiinin, inkiväärin, magnolian, freesian sekä ambran sävyt luovat viattoman iloisen, sekä sensuellin tunteen.

Lanôme, Trésor
Tuttavalla oli tätä opiskeluaikana ja pidin tuoksusta niin, että ostin itsellekkin pienestä opintotuesta säästämällä 1996.
Itämainen ja rento tuoksu on erittäin suosittu tuoksu ympäri maailma. Tuotiin markkinoille 1990. Siinä ruusun, ananaksen, persikan, orvokin, jasmiinin, santelipuun sekä vaniljan yksinkertainen koostumus houkuttelee kaiken ikäisiä naisia.

Perfumers Workshop, Samba
Peruskoulun yläaste 1993 ja taisi monikin tyttö tuoksua tälle, joten pitihän sitä itsellekkin saada. Siihen aikaan ihanan huumaava, makea tuoksu.
Elegantti tuoksu otettiin käyttöön vuonna 1987. Siinä yhdistyy kukkien ja hedelmien sekoitus, kuten oranssi lilja ja mandariini.

Alyssa Ashley, White musk
Ensimmäinen oikea hajuveteni 1991. Naapurin rouvalla oli tätä ja hän tuoksui niin huumaavan hyvälle. Kempparista sitten itsellekkin ostin viikkorahoista. Vieläkin pidän tuoksusta.
Aistikas, itämainen ja raikas tuoksu tuotiin markkinoille 1969. Luotu hienostuneelle ja romanttiselle naiselle.
Avautuu orvokkien, jasmiinin ja ruusujen vivahteissa. Sydäntuoksuina moschusakzent, iiris ja jalopuut. Pohjatuoksuina sinnliche ja myski.

Mieheni tuoksuista esittelen kaksi tämänhetkistä suosikkiani.

Hugo Boss, Selection
Niin ihana että! Löydettiin yhdessä Emotionista suhteemme alkuaikoina, nyt oli siis valikoimasta poistunut. Onneksi nettikaupoista löytyy. Tätä tuoksua siis tilasin nyt lisää.
Mausteinen  ja rento  tuoksu tuli markkinoille 2006. Se sisältää mandariinin ja greipin raikkaitten sävyjen lisäksi myös pippurin, lehtien sekä tähtianiksen lämpimiä värejä. Sydämestä löytyy setripuun ja myskin mausterikas sekoitus.


Hugo Boss, Pure
Hyvänä kakkosena tulee saman merkin toinen tuoksu. Vuosi sitten Emotionista löydetty ja hyväksi havaittu.
Tämä sitruksinen tuoksu tuli markkinoille 2008. Energinen ja puhdas tuoksu jonka sitruunan, hyasintin, liljan sekä puun piristävät elementit luovat menestyneen ja kunniahimoisen miehen tunteen.

2 kommenttia:

  1. mie joskus kymmenen vuotta sitten tykkäsin tresorista. Nyttempi en voi sietää ollenkaan.. miracle oli myös joku teinarivuosisen suosikki, mutta ei sekään enää. mulla taitaa tuoksut vaihtua prin vuoden välein. kotioloihin ei tule laitettua mutta kylille kyllä laittelen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmastikki niin, että aikansa kutakin. Mulla selvästi havaittavissa elämänvaiheisiin liittyviä tuoksumuutoksien muutoksia.

      Poista