5. elokuuta 2013

Kasvimaan satoa

Kasvimaan satoa on päästy korjaamaan ihanan paljon lisää. 
Sipulit nostin maasta kuivumaan, kun naatit olivat olleet jo viikon pitkin maata, eikä kokoa näyttänyt tulevan enää lisää.

Ensimmäinen sato marjapensaista on poimittu. Ei vielä ollut vielä suurensuuri, istutettiinhan pensaat vasta tänä kesänä. Keltainen kasviainen lahjoitti yhden marjan. Vaaleanpunainen herukka lahjoitti kaksi terttua ja valkoinen herukka tarjoili kymmenen marjaa, samoin toinen tavallinen mustaherukka. Pohjanjätti mustaherukka, on kyllä nimensä mukainen. Marjat ovat peukalonpään kokoisia. Punainen karviainen tuotti suurimman sadon, useamman desin marjoja. Osa jäi vielä pensaaseen kun eivät olleet kypsiä. Punainen, vihreä ja toinen tavallinen mustaherukka eivät tuottaneet vielä satoa. Vaikka sato ei ollut suuren suuri, oli se sitäkin maukkaampi. Nam!

Herneet ovat alkaneet pullistumaan ihanan isoiksi ja niitä onkin päästy myös maistelemaan. On ne uskomattoman hyviä suoraan pensaasta poimittuina. Poikakin käy herkuttelemassa niillä kasvimaalla.


Huomenna olisi tarkoitus koittaa tehdä etikkakurkkuja ja kesäkurpitsasta hilloa, sekä pikkelssiä. Molempia raaka-aineita olisi nimittäin paljon. Kumpiakin kasveja on vain yksi tuolla pihalla, mutta mikä tuottavuus niillä onkaan! 
Papuja on myös tulossa aivan uskomattoman paljon. Mitenkähän niitä pitäisi syödä?
Yhdessä tynnyrissä kasvimaan reunassa on kasvamassa verkkomeloni. En ollenkaan uskonut sen tuottavan ulkosalla minkäänlaista satoa, mutta yhtä melonia se siellä kasvattaa :) Saas nähdä ennättääkö se kypsäksi asti. 
Perunat kukkivat. Kokeeksi nostin yhden varren maasta. Pieniä olivat potut vielä, mutta niitä oli paljon. 
Eiköhän noista kuitenkin yhdelle ruualle lisäkettä saada aikaiseksi. Perunasalaattia ajattelin tehdä.

4 kommenttia:

 1. Kivastihan sieltä jo satoa tulee, maistiaisia saatte monesta lajista. Pohjanjätin voisin meillekin istuttaa, kiitos vinkistä ! Mun vesimelonivauvat ovat vasta sentin tai parin kokoisia. Äkkiäkös tuo sinun omasi tuosta kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melonistani pitäisi tulla n.800-1000g painoinen. Jännityksellä seuraan kuinka sen kanssa käy. Toivottavasti sinun melonit ottavat kasvuspurtin :)

   Poista
 2. Oih, hienoa satoa pukkaa! Pakitsevaa hommaa, ainakin useimmiten :). Meillä ei ohan noin runsasta satoa ole, muutama laji vaan, mutta kiva niitä on keräillä talteen, tai suoraan suuhun. Kirsikkatomaatit maistuvat parhaimmalta suoraan puskasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivasti tosiaan on satoa tullut. Tomaatit eniten harmittaa, kun ne jäivät tosi pieniksi pihalla, mutta tulee sieltä varmaan muutama pukkuinen... ehkä ensi vuonna sitten saadaan enemmän kasvihuoneesta.

   Poista