16. kesäkuuta 2013

Marjapensaat on istutettu!


Kottikärryissä on lauantaisen metsästykseni tulos. Seitsemän herukkaa, kaksi karviaista, verkkomeloni ja kaksi Aloen tapaista kasvia, nimeä en nyt millään. Keijunruusun istutin jo muualle. Kuopat on olleet multineen valmiina odottamassa jo jonkin aikaa.


Pensaat sain istutettua lauantai-iltana :) Kaikki puskat ovat eri lajeja tai lajikkeita. Karviaiset ovat Hinnonmäen keltainen ja Lepaan punainen. Mustista löytyy Pohjanjätti, Melalahti ja Mikael, sekä vihreä Vilma. Sitten on vielä Punainen Hollantilainen, Valkoinen Suomalainen ja vaaleanpunainen Aili. Pensaille on tulossa vielä tuet, kunhan vain ennätetään tehdä. 
Myyjä mulle naureskeli, että koko väriskaalan sitten laitat :) Jep, näin tein.


Verkkomelonin sanottiin pärjäävän myös terassilla. Tynnyri jäi tyhjilleen, kun siirsin Niittysinilatvat muualle. Istutin verkkomelonin sitten tähän tynnyriin, yhdessä niiden Aloeen tapaisten kanssa. Tietääkö kukaan kasvin nimeä? Yllä olevassa kuvassa tuo sipulin varsien näköinen keltakukkainen kasvi. Saas nähdä miten pärjäävät. Tämän "mysteerikasvin" pitäisi toimia hyvin itikoiden puremiin. Kun lehden katkaisee, tulee sen sisältä geelimäistä nestettä, jonka pitäisi lievittää itikan puremien kutinaa. Vielä en testannut, vaikka aihetta olisi. Ulkosalla oli tolkuttomasti hyttysiä! Ovat vissiin viimepäivien sateista intaantuneet. Tämän Aloen voisi mahdollisesti saada talvetettua kellarissa. Kellaria ei ole, mutta aion kokeilla tuossa pihahuoneessa miten käy.

2 kommenttia:

 1. On sulla hieno ja siisti marjamaa, vau ! Kiva, kun on kaikki eri lajikkeita. Ne kypsyvätkin ehkä vähän eri aikoina. Saa pidempää syödä aina tuoretta marjaa :)
  En tiedä mittään tuosta mysteerikasvista. Käyttöä olisi tääläkin, hyttysiä on niin pir...ti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin valita lajikkeet tosiaan niin, että olisi herkkumarjoja ja talousmarjoja, niin ja etteivät kaikkia olisi samalla viikolla pakko poimia.

   Poista