8. marraskuuta 2015

Isäinpäivänä

Isäinpäivää vietettiin meillä ihan kahdestaan. Mun poika oli isällään ja miehen lapset eivät tulleet nyt meille. En tiedä millä nimellä tätä meidän "aamupalaa" tulisi kutsua, kun siitä nautittiin iltapäivällä miehen noustua yövuoron jälkeisiltä uniltaan. Hyvälle se kuitenkin maistui ja tunnelma oli mukava, vaikka isäinpäivään kuuluvat lapset uupuivatkin paikalta.


Kakun tein Boströmin kakkoslaadun kakkupohjasta, jollainen oli vielä yksi pakkasessa, kesäisen leipomolla vierailuni jäljiltä. Ei se ihan yhtä hyvä ole, kuin itsetehty, mutta 2€ hinta on aika loistava. Väliin laitoin Marttojen suklaakakun ohjeessa ollutta vadelmatäytettä ja päälle suklaakuorrutuksen ja Marttojen ohjeen mukaan suklaakarkkeja.

Täytteeseen laitoin:
2dl vadelmasurvosta sokeroituna
2dl kermaa vaahdotettuna
1dl turkkilaista jugurttia
vanilijasokeria
4 liivatelehteä

Liivatteet notkitin kylmässä vedessä ja sulatin tilkkaan kiehuvaa vettä. Sitten vain kaikki ainekset keskenään sekaisin ja annoin jähmettyä hieman jääkaapissa ennen täyttämistä, muuten täyte ei olisi kunnolla pysynyt kakun välissä. Annoin täytetyn kakun olla yönyli jääkaapissa ennen koristelua.

Suklaakuorrute:
300g tummaa suklaata
20g voita
pieni loraus öljyä
tilkka maitoa
1dl turkkilaista jugurttia

Sulatin tumman suklaan kattilassa yhdessä voin kanssa. Ylläri pylläri se paakkuuntui. Kerma oli käytetty ja kun lämmitetyllä maidolla koitin tilannetta paikata, se paheni, samoin kävi öljyn kanssa :( Kattilassa oli möykky tummaa suklaata, joka olisi pitänyt saada kakun päälle, ei onnistu. Sitten päätin kokeilla vielä lisätä turkkilaista jugurttia, kun kaapissa ei muuta enää ollut. TADAA! Tilanne pelastettu ja kuorrutteesta tuli täydellistä! Sitä olisi voinut vaikka pursottaa kakun päälle. Sitten vain koristeet kakulle ja valmista tuli. Jääkaapissa oleliun jälkeenkin kuorrute oli hyvin leikattavaa. Turkkilaista jugurttia käytän siis jatkossakin :)


Aamupalalla syötiin myös terveellisempi osio. Ostettiin kokeeksi Ruispalojen uutta jyväleipää. On muuten aivan taivaallisen hyvää paahtimmen kautta laitettuna! Kuvassa on kulhossa maustamatonta jugurttia, mustikoita, vadelmasurvosta, mysliä ja granaattiomenan siemeniä. NAM NAM, ku oli hyvää tämäkin :)


Lampusta roikkuu lasihimmelin osia. Viime maanantaina olin lasihimmelikurssilla ja huomenna olisi vielä toinen kurssipäivä. Olen nyt tällaisia osasia väkertänyt. Olisin halunnut tehdä jonkin ison himmelin, mutta käytössäolevien lasiputkien pituudet hieman rajoittivat malleja, mitä voi tehdä. Tässä nyt sitten roikkuu tuotoksiani. Osan jo purkasin, kun en ollut tyytyväinen niihin. Saas nähdä millainen himmeli kokonaisuus meille loputa tulee.



2 kommenttia:

  1. Vadelmatäytettä kokeilen tehdä, kun on paljon vadelmia pakkasessa. Suklaakuorrute vähän arveluttaa, koska kerran tehtyäni se oli kovaa kuin kivi...Samoin kävi kinuskikuorrutteelle :D Nuo himmelit on myös ihania. Oma kärsivällisyyteni ei moiseen kyllä riittäisi :) t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo minun käyttämäni suklaakuorrute ei kovettunut niin kovaksi, kannattaa kokeilla sitä :) Himmelit on kyllä kivoja, mutta vaativat kyllä hieman näpertämistä vaikka eivät kovin aikeita ole tehhdä.

      Poista