4. heinäkuuta 2014

Kukkapenkin teko jatkuu

Avoimet puutarhat päivän innoittamana, puuvajan luona oleva kukkapenkki saa lisää tilaa. On tämä ollut suunnitelmissa ennenkin , mutta inspiraation toteutukselle nyt, sain Lotan ja Jyrkinn puutarhasta, jossa pienen piharakennuksen ympärys, oli kokonaan kukkapenkkiä. Aikeisemminkin olen ihastellut piharakennelmien ottamista osaksi puutarhaa tällä tavoin.Kun saan tuon puuvajan ympäryksen valmiiksi, on seuraava projekti sitten uusien vaahteroiden luona, kiviaidan vieressä. 
Tämä olikin listalla seuraavana ja nuo puut saatiinkin istutettua, mutta tuo puuvajan ympärys inspiraation seurauksena kiilasi edelle. 
Meidän vaatehuoneesta näkeyy tuohon kiviaidankohtaan, missä nuo kasvilaatikot sijaitsevat. Siihen ei ollut tarkoitus tulla istutuksia, vain puiden alle oli suunniteltu maanpeitekasveja. Mutta kun olen aamuisin pukiessani katsellut noita kukkia laatikoissa, on mieli muuttunut. Olisi ihana nähdä heti herättyään kukkia.

Onneksi on vielä paljon kasveja, joita istuttaa näille molemmille alueille. Kevään kukkapotista on edelleen paljon kasveja jäljellä. Hyvin ovat selvinneet laatikoissaan näinkin kauan. Herttavuorenkilvet ovat tosin jo vähän nuutuneita, mutta ne ovat onneksi aika sitkeitä.Ystävältä saadut kasvinalut purkitin ja ovat nyt odotelleet kasvihuoneessa istutusalueiden valmistumista.
Tässä on ilmeisesti soihtunauhusta, maahumalaa, jotain kellokukkaa ja yksi mysteerikasvi.


Mun juurakko istutuksista ei ole vieläkään noussut muutakuin kaksi valkoista pionia ja yksi keijunkukka. 
Käsittääkseni pionin juurakoiden kanssa ei tarvitse edelleenkään olla huolissaan, voivat sieltä vielä nousta.
Onneksi kielot ovat hyvin selvinneet väliaikais sijoituksesaan. Vaihdoin ne metsämansikan taimiin jo aikaa sitten,
mutta kun aika ei riitä kaikkeeen mihin kuvittelee, on sitten tehtävä väliaikais ratkaisuja.


Sitten vielä hieman alennusmyyntiostoksia. Kokkolassa on sellainen kesäkukkamyymälä, joka on auki vain alkukesän. Siellä on nyt loppuunmyynti ja ennestäänkin halvat perennat, olivat puoleen hintaan. Eihän niitä voinut vastustaa. Tosin valinnanvaraa ei ollut kovin paljoa, mutta kivoja kukkia sieltä tarttui mukaan. Näiden ylläolevien ja ale kukkien kanssa, saa varmaankin jo tehtyä nuo kaksi suunniteltua aluetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti