16. helmikuuta 2013

Lintuperspektiiviä

Blogissa on tarkoitus käsitellä myös piha ja puutarha juttuja. Viellä meillä ei puutarha kukoista, edes ainuttakaan puuta ei vielä ole edes istutettu, vain muutamia puita oli valmiina.
Nämä kuvat on viiem keväältä. Tässä meillä on jo täytemaat levitettynä ja tontti näyttää jo pihalta, eikä hakkuuaukiolta. Naapurit on varmaan moneenkin kertaan ennättäneet ajatella, että laittavatkohan ne pihaansa koskaan valmiiksi tai edes siedettäväksi katsella (koittakaa jaksaa vielä hetki). Pientä toivoa asiassa on siis jo olemassa! Ehkäpä jo ensi kesänä meilläkin pörisee ruohonleikkuri.

Oltiin asentamassa katolle uutta telinettä televisioantennille. Toimin avustavana käsiparina ja kun mies joutui lähteä hakemaan jotain maahan jäänyttä työkalua, jäin itse katolle ihailemaan maisemista ja ottamaan muutaman kuvan meidän pihasta. Ihan koko tonttia en asemapaikalta kuviin saanut. Lähinnä talon päädyt ja toinenpuoli takapihasta jäi tästä perspektiivistä kuvaamatta.

Tontin koko on 2600 neliötä ja sijainti on nelos kasvuvyöhykkeellä. 


Näissä kuvissa näkyy meidän alapiha. Lännestä alkaa ajotie tontille ja pohjois-koillisen puolella kasvaa metsä (oikealla), mukavasti suojaa tuulilta sieltä suunnalta. Toivottavasti näin jatkuu vielä pitkään, että pihapuut ennättävät kasvaa suojaamaan pihaa. Meidän ja edessä näkyvän naapurin välissä on viiden metrin kaistale kaupungin maata. Kummankin pihaa on jouduttu osittain nostamaan melko reilusti ja tonttien väliin on jäänyt molemmin puolin kivillä pengerretty hauska "rotko". Tällä kaistaleella kasvaa muutamia puita ja parin vuoden päästä ne antavat kivasti näkösuojaa :) Meidän tonttia on nostettu lähinnä oikealla olevan kuvan alueelta. Tuolla piharakennuksen kohdalla on kaikkein eniten täytemaata, melkein pari metriä. Kuvan etualalla näkyvän hiekkaosion kohdalla ei täyttömaata enää ole. 


Meidän tontti alkaa kuvan oikeassa reunassa näkyvän pihatien kohdalta. Ensimmäinen männynrunko on ihan rajalla. Multakasojen kohdalle alapihan puolelle tulee ehkä joskus autotalli.  Tontin tällä sivulla oleva
"pikkumetsä" on kaavoitettu puistoalueeksi. Tie meille kulkee pikkumetsän takaa ja meidän piha
on tämän tien viimeinen.

Näissä kuvissa näkyy osa takapihaa. Vasemmassa kuvassa: isolta kiveltä puuvajan taakse ja sieltä isolle männylle kulkee tontin raja. Aika tarkalleen männyn ja kuvan oikean laidan välissä on etelä. 
Tälläkin puolella meidän ja naapurin välissä on viiden metrin kaistale kaupungin maata. Tästä suunnasta katsottuna puut ovat vielä kovin pieniä ja harvassa. Nyt "pieninä" ne kuitenkin antavat kivaa näkösuojaa naapurusten välille ja ovat ne oikeasti jo kolmi metrisiä, suurin osa. Kun puut ovat kasvaneet isoiksi, on omallekkin pihalle toivottavasti jo kasvanut kasvillisuutta, sillä männyt eivät isoina näkösuojaakaa juuri tarjoa. Täytyy kuitenkin tarkkailla puiden kasvua, ettei liian tiheää metsää tänne suuntaan kasva ja pimennä koko takapihaa. Tällä puolen meillä on auringonotto terassi ja aurinkoisen paikan istutuksia olen kovasti suunnitellut tänne laittaa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti