9. huhtikuuta 2017

Vaatteita liikuntaan

Meillä on töisää ollut useana vuonna pyöräilykampanja. Se kestää huhtikuun alusta syyskuun loppuun ja jokainen osallistuja saa pienen palkinnon. Eniten pyöräilleiden kesken arvotaan myös jokin isompi palkinto. Kärkijoukkoon ei itsellä ole asiaa, mutta osallistua meinasin tänä vuonna. Meiltä on työmatkaa pyörällä 16km suuntaansa, joten aiemmin kun olin huonommassa kunnossa ei olisi tullut kysymykseenkään, että olisin sen pyöräillyt. Ei vain olisi kyennyt. Nyt on vointi parempi, kuin 4 vuoten, ajattelin osallistua haasteeseen.


Jos meinaan pyöräillä, pitää sitä vähän etukäteen harjoitella, jotta pystyisi tekemään töitäkin pyöräilyn jälkeen. Olen nyt käynyt muutaman kerran spinning tunnilla ja totesin tarvitsevani pehmustetut pyöräilyhousut. Takamus ei vain kestä, vaikka luulisi siellä pehmustetta olevan ihan omastkin takaa... No ostin housut ja kypärän, vei pyörän kunnolliseen huoltoon ja menin taas tunnille. Housut auttoivat jonkin verran, eli kai tästä jotenkin selvitään, mutta ne aiheuttivat myös ompelutarpeen. Reidet eivät kestä niiden pituutta ja tarvitsen niiden päälle pidemmät shortsit, joten ompeluhommiksi meni tämäkin liikuntaharrastus :)


Kaivelin kangaskätköjä ja löysin shortseiksi kelpaavaa kangasta, se on jotain vanhaa Rukkan tehtaanmyymälästä ostettua ja saa kelvata ekaan versioon. Kaava löytyi Burdasta 1/17 (malli 109)  jonka sain syntymäpäivälahjaksi ystävältä. Pidensin kaavaa polven yläpuolelle saakka ylettyväksi ja pikkusen levensin lahkeensuusta, ettei kapene alaspäin. Koristeeksi housuihin laitoin silityskalvosta leikkaamani numerot. Tällä viikolla pääsen testaamaan shortseja käytännössä.


Pöksyjen kaveriksi ompelin sitten paidan. Paidan kaava on Ottobre 5/15 lehdestä malli 17. Colourful concrete. Kaavaa on lyhennetty, kun etuosan printtikangas ei riittänyt pidempään paitaan. Hihat jätin myös pois. Niskaan silitin silityskalvosta pienen merkin yksityiskohdaksi. Ihan kiva paita tuli, vaikka lehden kuva ei hirveästi alkuun sytyttänytkään. Etuosan printtikangas on Nappinjasta. En aina tykkää hihattomista eteenkään salilla, joten tämä oli välimuoto hihattoman ja perus t-paidan välillä.


Viimeisenä pyöräily synnytti vielä tarpeen pipolle, joka istuu hyvin ja mahtuu kypärän alle menemättä ryppyyn. 
Joten palasesta Mikki- kangasta syntyi urheilupipo.
Ai niin. Tavoitteeksi laitoin siihen työmatkapyöräilyyn kymmenen kertaa.

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä pyöräilyyn. Varusteet ainakin on hienot.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä pyöräilyyn varusteet on hienot ja matka huikea mulla 3km.sivu enkä tahdo saada aikaiseksi ottaa pyörää käyttöön;) T.Jaana

  VastaaPoista
 3. Sulla on jo senverran tuota matkaa, että on syytä ollakin kunnon varusteet. Niistä nuo pyöräilyhousut on ihan ehdottomat! Hienon tavoitteen olet itsellesi asettanut, peukku siitä :) Mulla ei työmatkaa tule kuin pari kilsaa per sivu, mutta kuljen kesää talvea aina pyörällä. Välillä huonon kelin, lähinnä kovemman sateen yllättäessä manaan että kun olis auto, mutta sehän on vaan asenne ja vaatetus kysymys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asenne kysymys se nimeen omaan on. Tyytyväinen kyllä oon jos tavoitteeseeni pääsen. Ennen kun asuin lähetllä työpaikkaa, kuljin kävellen tai pyörällä. Mut nyt sitä ekaa kertaa odotellessa. Se tulee kun kelit sallii ja pyörän saan huollosta.

   Poista
 4. Hyvät varusteet ovat pyöräilyssä ykköset. Myssy on kans tärkeä kypärän kanssa, kun alkukeväästä on kylmiä viimoja.
  Kivat varusteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Mä joudun kyllä käyttään myssyä varmaan kesälläki, kun on niin herkät korvat :)

   Poista
 5. Respect! Itsestäni ei olisi pyöräilemään noin pitkää työmatkaa. Hyviä pyöräilykelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä tuuleteta, en oo päässyt vielä alkuunkaan, että katsotaan kuinka tää alkaa sujua :) p.s. Pyörä on vielä huollossa.

   Poista