16. huhtikuuta 2017

Pääsiäis tunnelmia

Tänä vuonna pääsiäinen onkin hieman erilainen, kuin ennen. Olen nimittäin ekaa kertaa työurani aikana koko pääsiäisen vapaalla! Tuntuu varsin oudolta, eteenkin kun pidin torstaina talvilomapäivän, niin tämä on oikeasti ihan loma.  Päivätyön hyviä puolia :) Miehen lapsista suurin osa tuli meille lomalle ja omakin poika on ollut melkein koko ajan kotona, niin on ollut tupa täynnä elämää.Mariijan kanssa koristeltiin jo viime vuonna askartelukaupasta ostamani mustat pääsiäismunat. Onnkesi lauantaina kävi trulleja ja saatiin munat sopivasti heltä saatuihin virpomisoksiin roikkumaan, kun ei ollut tullut itse vielä haettua pajunoksia. Oksien haku oli hieman venynyt, kun lapset on meillä jo niin isoja, etteivät he itse enää mene trulleiksi. Mariija hieman moitti munia, ettei niistä tullut kovin iloisia, mutta kun ne ripusti värikkäisiin virpomisoksiin, on ilme mielestäni aivan riittävän iloinen.


Perjantai iltana käytiin miehen kanssa kuuntelemassa Matteus- passiota Kokkolan kirkossa. Keski- Pohjanmaan kamariorkesterin suurteos oli kyllä upea! Kirkko oli ihan ääriään myöten täynnä kuulijoita. Esitys kesti kolme tuntia ja lapset oli sillä aikaa mummulla ja papalla. Kun haettiin heidät kysyi poikani miten te jaksoitte istua niin kauan siellä. No aika kului siivillä. Kun katsoi kelloa ja kun sitä seuaavan kerran vilkaisi oli tunti kulunut. Hyvin siis jakoi istua, eikä aika tullut pitkäksi. Hieno konsertti kerta kaikkiaan. Parhaat kohdat minusta olivat ekan puoliajan loppupuolella toiseksi viimeinen kuoro ja toisen poliajan ensimmäinen sopraano. Ne oli upeat!Meidän pääsiäinen on väriltään lähinnä vihreä, vaikka olenkin pikkuhiljaa alkanut lämmetä keltaiselle värillekkin, on vihreä ollut aina lähellä sydäntäni. Pääsiäinen on kevään juhla ja kevät tarkoittaa lupausta uudesta kasvukaudesta, kasveista ja vihreästä luonnosta. Vaikka tänä vuonna pääsiäinen on varsin myöhään, niin on vielä täysi talvi. Lunta tuli pitkän perjantain yönä 5cm lisää ja tuuli on tosi pureva, mutta kyllä se vihreä kevät on pian täällä, aivan varmasti.Pari vuotta sitten tein kipsimunia pääsiäiseksi. Nyt jälleen kaivoin munat esiin keittiönpöytää koristamaan. Tänä vuonna kipsimunia on näkynyt joka paikassa, enkä ihmettele, ovathan ne ihania. Kumman kauan vain kesti suosion leviäminen. Itse laitoin niihin tällä kertaa valkoisen helmililjan ja muorinkukan. Laitoin munan sisään ensin pienen muvipussin suojaamaan munaa kosteudelta ja sitten kukkaruukun, niin kasville pystyy antamaan myös vettä helposti.


 Narsissit ovat mielestäni pääsiäiskukkia ja pidän niistä paljon enemmän, kuin tulppaaneista. Ne tuovat mieleen kevään. Joten pitihän niitä saada. Yhdessä harsokukkien kanssa on kimppu varsin herttainen ja pääsiäiseen sopiva. Aaltomaljakko näyttäisi kotiutuneen hyvin tv-tasolle, kun on siellä majaillut helmikuusta saakka, kukat ovat vain välillä vaihtuneet.


Kissat yhdellä lempipaikallaan katselemassa pihalla liikkujia. Trulleissa olikin paljon seurattavaa lauantaina ja kisut aiheuttivat paljon ihastusta pikkunoitien keskuudessa. Muutama unohti vallan mitä piti sanoa, kun huomio kiinnittyi kissoihin. Kissojen kanssa pöydälle mahtuu onneksi pieni kukkakin. Perunanarsissi ja muratti ovat soma pari eteisessä.

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ihanista jutuista. Vihreä sopii hyvin pääsiäiseen ja kevääseen.
  Tänä vuonna en ennättänyt noita kipsimunia tekemään kun kalkkimaalilla maalaus on vienyt kaiken aikani, mutta ehkä ensi vuonna. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi sitä jotain pitää värkätä ja aina ei ennätä kaikkea tekemään. Kalkkimaali on kyllä ihanaa. Toivottavasti maalaukset on onnistuneet. Hyvää pääsiäistä ja kevään odotusta!

   Poista
 2. Onpa kauniita kuvia. Kivan näköisiä nuo mustat munat. Ihanat kissat! - Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä teillä niinkuin muissakin kuvissa:) ihanaa pääsiäisen aikaa ja kevään odotusta t.jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää pääsiäisen jatkoa ja keväänodotusta sinullekkin :)

   Poista