8. huhtikuuta 2017

Pohdintoja eteisestä

Sanotaan, että sisääntulo ja eteinen antavat kodista ensivaikutelman ja näin varmasti onkin. Jos eteisessä on kenkävuori, takit eivät mahdu naulakkoon, ja portaalla on roskapussi vastassa tulijaa, niin ei se parasta mahdollista kuvaa kodista ja sen asukkaista varmaankaan anna. Itse olen koittanut ainakin hillitä eteisen kaaosta ja viedä roskat, mutta parannettavaakin tietysti olisi.


Meidän eteinen on lähinnä iso tuulikaappi. Positiivistä siinä on, että se on valoisa ja siellä on laattalattia. Säilytystilaa on mielestäni  kuitenkin liian vähän (tai säilytettävää aivan liikaa) ja säilytys ratkaisut eivät ole aivan optimaaliset. Nyt tekisikin mieli käydä tämän tilan kimppuun. Ensimmäiseksi täytyy vissiin käydä niihin tällä säilytettäviin asioihin käsiksi, eli kenkiin, takkeihin, lapasiin ja myssyihin. Toinen vaihe on mietttiä millaisia säilytysratkaisuja tilassa voisi olla ja miten ne toteuttaisi. Kovin paljon "liikkumavaraa" ei kuitenkaan ole, sillä korkeat kaapit eivät tilasta poistu minnekkään, mutta muutoin säilytykseen täytyy kuitenkin miettiä vaihtoehtoja. Tällä hetkellä kenkiä on vetolaatikossa naulakon alla ja arkussa, sekä käytössä olleet kengät on lattialla. Myös paikka mihin laskea laukku on oltava. Siksi tuo pikkupöytä on eteisessä ollut ja sen on valloittanut myös läninnä isompi kissamme Beella, joka nukkuu siinä tai tähyilee ulos.Oviaukossa eteisestä "aulan" puolelle on leuanvetotanko ja renkaat, ne voisivat kyllä sijaita jossain aivan muualla, kuin sisääntulossa. Oman päänvaivansa aiheuttaa myös sähkökaappi, joka on onneksi melko huomaamaton, mutta ei sen eteen voi mitään kovin vaivalloisesti pois siirrettävää laittaa. 


Olen asunnut täällä pian seitsemän vuotta ja eteisessä ei ole muuttunut mikään muu, kuin verho, pöydän kukka ja nurkkaan on tullut kori, etteivät kaikenmaailman mailat ja sauvat ole aina nurin. Nyt alkaisi riittämään ja tekisi mieli muutosta. Saas nähdä mitä sitä keksisi, toimivamman eteisen akaansaamiseksi. Ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.


2 kommenttia:

  1. Minusta teillä on iso eteinen ja siistin näköinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei se toisaan oo aina näin siistin näköinen. Onhan se periaatteessa iso, mutta kaksi ovea, ikkuna ja seinän kokinen sähkökaappi asettaa omat haasteensa kalustukselle.

      Poista