7. lokakuuta 2016

Retro laukku

Jo jonkin aikaa sitten ompelin itselleni tämmöisen retromallisen kassin tekonahasta. Olin kaivannyt jotain vöhön isompaa kassia ja selailin Pinterestiä saadakseni vähän ideaa, että millaisen sitä oikein sitten tekisi. Idea laukkuun lähti lopulta noista olemassa olleista kahvoista ja kuvasta jonka Pinterestissä näin. Ei siinä auttanut muu, kuin alkaa kaavoittamaan kyseisen mukaista kassia.


Laukun sangat olin tilannut eBaysta jo aiemmin, yhdessä muutaman muun sangan kanssa. Kankaat ja vetoketjut on Parttitukusta ja laukun kaava on oma. Päälikangas on tekonahkaa ja vuori paksuhkoa puuvillaa. Laukun vuorikankaaseen liimasin kaksipuolisen tukikankaan avulla vanun kiinni ja tekonahkaan kiinnitin paksua/ jäykkää tukikangasta, jotta laukku pysyisi muodossaan paremmin. Kyllä oli taas ikävä kunnollista silitysprässiä. Tukikankaiden kiinnitys suurille pinnoille on kyllä yhtä tuskaa tavallisella silitysraudalla!Laukun sisällä toisella sivulla on vetoketjutasku ja toisella sivulla lokerotaskut. 
Kiinnitys tapahtuu magneettilukon avulla.Laukun ulkopuolelle laitoin paikkataskun, johon ompelin vähän farkkujen takataskua mukailevat tillaukset.  Laukusta tuli jotenkin 70- luvun retro henkinen. Voisin kuvitella, että äidilläni olisi ollut tämän tyyppinen kassi joskus nuoruudessaan.

4 kommenttia:

 1. Ihana laukku <3 Olet näppärä ompelija :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Viikonloppu sujui mukavasti :) Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Ihana! Voi kunpa jotenkin ittekki viitsisi lähteä tälläiseen projektiin. Työkassi on meinaan auttamattomasti liian pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minullakin on monta projektia jonossa odottamassa, että saisi aikaiseksi aloitettua. Mutta kaikki aikanaan :)

   Poista