9. lokakuuta 2016

Mittatilaus housuja

Olipa kerran pieni tyttö, jolla oli suuri ongelma. Hänelle ei löytynyt sopivia housuja kaupasta. Tytön äiti aiheutti hämmennystä H&M:n lastenosastolla kysyessään, että löytyisikö teiltä tästä vielä kapeampaa mallia ja samalla näytti myyjälle super skiny mitoituksen pöksyjä. Ne eipä ollut löytynyt ja pieni tyttö joutui käyttämään joko vyötäröltä liian suuria housuja, jotka meinasivat tippua päältä, taikka lahkeista aivan liian lyhykäisiä puntteja, jos pöksyt muuten olivat sopivat.
No onneksi sattui sopivasti olemaan tytön synttärit käsillä ja ompelutaitoinen kummitäti sattui kysymään mitäköhän saisi olla lahjaksi, että onko toiveita. Jostain kumman syystä toivelistalla oli tyyliin yksisarvisten ja vaaleanpunaisten elefanttien lisäksi sopivat housut. Oiskohan ollut pienoinen vinkki kummitädille, että voisit vaikka ommella jotain...
No siitäpä sitten toiveesta toimeksi ja mitat saatuaan alkoi kummitäti piirtämään housunkaavoja. Kun kaavat oli valmiit, joutui täti-ihminen tekemään ensin yhdet sovitushousut, kun kaavat näyttivät niin hassuille. Pituutta kun niissä kaavoissa oli 152cm mukaisesti ja ympärysmitta oli piirretty 122cm mukaan. Sovitushousut saatiin sovitettua ja todettiin, että pituutta saattaisi tarvia vielä pikkuisen enemmän, jotta olisi nilkoilla varaa vielä hieman venähtääkkin. Siitä sitten päästiin sopivien pöksyjen tekoon. Lahjapakettiin pääsikin sitten kahdet housut lisää, yhdessä aiemmin ompeluhaasteessa tehdyn tunikan kanssa klik. Kummitytön ilme oli muikea, kun lahjapakettia avasi ja vielä leveämpi oli hymy, kun sai housut sovitettua ja se olivat ihan sopivia. Eivät tipu ja lahkeissakin oli tarpeeksi pituutta. Jahka tämä kummitäti taas ennättää, niin joutunee tehdä vielä parit pöksyt lisää kummityttönsä iloksi.


Housuihin kaava on jostain Ottobren lehdestä otettu ja rajusti muokattu. Kukkahousuissa kankaana on subaa ja lahkeensuissa resoria. Housut ovat sivusaumattomat, niissä on yksi takatasku, jossa kukkakuvio aplikaationa, vyötäröllä kuminauha ja solmiamisnyöri. Valkoisissa housuissa on ihan perus collagekangas. Pöksyihin tuli eteen paikkasivutaskut ja taakse takataskut, molempien suuaukolla on pitsisomisteinen vinonauhahuolittelu ja lahkeensuissa on kuminauhat. Harmaat housut ovat ne sovituspöksyt ja vastaavat eniten alkuperäistä mallia. Niissä on paikkasivutaskut edessä, suorat lakeet ja kuminauhavyötärö. Housut ovat ohutta collageneulosta. Harmaat pöksyt ovat kuvassa jo kertaalleen pesussa käyneet. Vaikkakangas olikin esipesty, kutistuivat housut vielä hieman pesussa. Kyllä noita nyt vielä käyttää, mutta ei niissä kyllä enää yhtään liikaa väljyyttä ole.

2 kommenttia:

  1. Ihana synttärilahja! Voiko parempaa lahjaa olla kuin todella sopiva asuste? Varmasti tyttö oli tyytyväinen. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sunnuntai sujui mukavasti. Kunnityttö oli kyllä tyytyväinen. Kummilapsia on kyllä kiva muistaa omilla käsitöillä. Muutenkin tykkään antaa itsetehtyjä lahjoja.

      Poista