20. syyskuuta 2016

Ruutu- tunika

Tämä paita syntyi vastauksena, yhdessä Face- ryhmässä olleeseen ompeluhaaseteeseen. Tein tämän samalla kaavalla, kuin viimeeksi julkaisemani Paljettitunikan, eli kaava on OB 4/15 New Boheme. Tuo ruutukangas on Tyyne Esterin Ruutuvihko ja on se varsinainen haasteeseen tullut kangas. Lisäksi käytin ihan perus harmaata trikoota. 
Itse en ole oikein syttynyt tuolle Ruutuvihko kankaalle ja en olisi tätäkään itse tullut kyllä tilanneeksi, en ainakaan mintunvihreänä. Onneksi minulle sattui kuitenkin vihreät raidat, eikä mintunvihreä pohja, joita näytti joillekkin tulleen. Kangasta oli ihan reilusti, eli 115cm ja ajatuksena olikin alkuun tehdä siitä koko paita, mutta toisin kuitenkin kävi. Kun pistin kankaan esipesuun, se päätti vetäistä itsensä vinoon oikein kunnolla. Ruudut heittivät kolmen ruudun verran kankaan sivuissa, kun sen asetti lankasuoraan! Mulle sattui varmaan jokin pakan loppuosa tms. kun vain muutamalla muulla kankaan saaneella ilmeni samaa ongelmaa (juurikin samasta väristä). Eipä tuollaisesta kankaasta johon on piirretty viivat voi oikein tehdä mitään missä vinous näkyy. Pientä päänvaivaa meinasi kyllä aiheuttaa, että mitä ihmettä tästä nyt teen. Aikani kangasta pyöriteltyäni päätin leikata sen täysvinon, silloin sain kutakuinkin järkevästi ruudut asettumaan niin, ettei vinous näy paljoa valmiissa vaatteessa. Näin leikaten kangas ei kuitenkaan riittänyt koko paitaan ja jouduin miettimään sille kaveria. Kotoa löytyi perus harmaata trikoota ja valitsin sitten sen, vaikka sitäkin oli liian vähän, kun olisin halunnut pitkät hihat, mutta siitä tuli vain lyhyet.
Pääntien laskokset muutin suosiolla rypytykseksi, paljettitunikasta saadun kokemuksen perusteella ja huolittelin pääntien reunakuminauhan avulla. Aika kauan mietin onko paita kiva vai ei, että päätyykö suoraan yöpaidaksi. No ihan kiva tästä lopulta tuli, kun vähän ensin sulatteli. Harmaa tasoittaa kivasti mintun vihreää, eteenkin kun sitä on myös huouissakin.Kuvissa oleva laukkukin on uusi, mutta siitä lisää toisella kertaa.


2 kommenttia: