25. syyskuuta 2016

Ruokapöydän uudet tuolit

Meidän ruokailutilan ilme muuttui aika tavalla, kun ruokapöytä sai seurakseen uudet tuolit. Vanhat Iskusta ostetut ruskeat nahkatuolit, alkoivat olla jo melko raihnaiset. Ne oli ostettu 6,5 vuotta sitten, kun muutettiin pojan kanssa tänne. Silloin samaan aikaan ostettiin myös ruokapöytä ja sohva. Näistä ainoastaan pöytä on enää hyvässä kunnossa. Sohva taitaakin olla seuraavaksi menossa vaihtoon. Minua ärsyttää suunnattomasti nykinen "kertakäyttökulttuuri" ja mielestäni sohvan ja ruokapöydäntuolien olisi kestettävä kauemmin hyväkuntoisina, kuin vain kuusi vuotta. Luulin viimeeksi ostavani laatua, kun Iskusta ostettiin, eikä hinnatkaan olleet halpoja. Toisin kuitenkin kävi ja jo pari vuotta olen ollut pettynyt ostoksiin.


Nyt päätettiin kokeilla toista lähestymistapaa. Ostettiin nimittäin massiivi pyökkiä olevat, istuinpehmusteelliset tuolit Ikeasta. Jotenkin minusta tuntuu, että nämä kestävät hyvinä kauemman, kuin aiemmat tuolit ja nämä voi kuitenkin myös hioa ja maalata tarvittaessa, sekä vaihtaa istuinosien kankaat. Hinta oli vain puolet edellisiin Iskun tuoleihin ja kolmasosa tämmöisiin vastaaviin Iskun tuoleihin verrattuna. Ja vaikka eivät kestäisi yhtään edellisiä kauemmin, niin ainakaan ei tympäisisi yhtä paljon, kuin nyt.


Kaikkein mieluiten olisin kuitenkin ostanut vanhat tuolist vaikka 50- luvulta, sillä niiden tietäisin ainakin olevan kestävät. Sopivia en kuitenkaan ole löytänyt riittävän montaa samanlaista, vaikka olen pari vuotta sivusilmällä niitä katsellut. No nyt mennään näillä ja olen kyllä näiden hintaan ja ulkonäköön tyytyväinen. Eivät nämä nyt mitkään design tuolit ole, eivätkä varmaankaan suomalaista käsityötä, mutta ei haittaa. Eipä sellaiset kalliit laatukalusteetkaan kaikkia näytä miellyttävän vuotta paria kauempaa ja sitten ne taas vaihdetaan uusiin. Se vasta omituista ja kallista kertakäyttökulttuuria onkin.


Ikeasta löytyi myös kivoja kasveja keittiön pöytää koristamaan. Minä olen hieman huono kukkien hoitaja ja usein kasvit kuolevat sisällä, mutta olen ottanut ruukkukasvit leikkokukkien korvaajina, kestävät aikansa ja sitten jos ne eivät suosiolla elvy voi ne nakata menemään. Kauemmin viherkasvit kuitenkin kestää, kuin kukkakimppu ja usein maksavat saman verran.


5 kommenttia:

 1. Ihan hyvännäköiset tuolit olette löytäneet. Harmi tosiaan kun nykyisin mikään ei tunnu kestävän ja merkkituotteisiinkaan ei voi luottaa. Vaatteissa sama juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tyytyväisiä oltiin itsekkin ja pääasia että näissä on myös hyvä istua. Ikvävä kyllä tuotteen hinnasta ei voi nykyään yhtään päätellä sen kestävyyttä. Ennen kuitenkin "Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa" sanonta piti paikkansa.

   Poista
 2. Ihan hyvännäköiset tuolit olette löytäneet. Harmi tosiaan kun nykyisin mikään ei tunnu kestävän ja merkkituotteisiinkaan ei voi luottaa. Vaatteissa sama juttu.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ruokailuryhmä, hyvän näköiset nuo tuolit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jotenkin toi huimasti lisää valoisuutta tähän tilaan, kun vaihdettiin vaaleat tuolit.

   Poista