15. syyskuuta 2016

Paljettitunika

Tilasin itselleni muutaman vanhemman irtonumeron Ottobren naisten kaavalehdistä. Lehtiä saa muuten tilata heidän nettisivuiltaan ja siellä pääsee katsomaan myös lehtien sisällön. Tämä tunika löytyi 5/14 lehdestä nimellä New Boheme. 

Meidän minttu haluaisi kyllä olla kuvattavana, muttei ollenkaan rauhassa, että saisi sen kuvan otettua :)


Kankaan ostin kesällä Parttitukusta. Siellä oli sillloin hyvät tarjoukset ja oiskohan tämä neulos ollut 6,50€/m. En muista mitä se sisältää, se ei juurikaan veny ja on melko paksua ja laskeutuvaa. Ompelin tunikasta ensin ihan mallin mukaisen, mutta jo sovituksessa halusin vaihtaa pääntiellä olleet laskokset pois, sillä ne jäivät tönköttämään rumasti. Ei tälle kankaalle ja voipi olla että olisivat kauniimmat myös pienemmän rintavarustuksen käyttäjällä. Vaihdoin laskokset sitten rypytykseen. Kangas oli kuitenkin herkkää ottamaan itseensä ja kun purkasin kiinniommellut laskokset, jäi siitä ikävästi jälkiä kankaaseen. Pohdin jälkien ongelmaa sen aikaa, että tein tunikan valmiiksi. Pääntien huolittelin lopulta alavaralla, jonka ompelin etuosaltaan käsin kiinni rypytykseen ja lopuksi kävin ostamassa paljetteja, joita ompelin ensin jälkien päälle ja sitten sopivasti niiden ympärille rinnukseen ja pääntielle. Tästä tuli itseasiassa oikein kiva. On muuten parempi paljeteilla, kuin ilman paljetteja olisi ollut. Onni siis onnettomuudessa, empä noita muuten olisi hoksannut edes ostaa.


Ei kuvia ilman kissoja... On nuo karvakasat kyllä sellaisia linssiluteita <3

Tunika on malliltaan vähän tuollainen pikkumyy paita, kun levenee reilusti helmaan ja sivuissa on hauskat taskut. Paidassa on puolipitkät kimonohihat. Niitä olisi voinut pikkuisen leventää, kun ovat melko naftit ja kangas ei juurikaan jousta, mutta ihan käytettävä vaate tästä kuitenkin tuli. Pysyypähän hihat ylös vedettyinä hyvin, eivätkä valu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti