31. elokuuta 2016

Laattapolku

Meillä alkaa olemaan pyörölaatoista tehty polku puutarhaportilta kasvihuoneelle valmis. Siitä tuli niin hieno! Tämän valmistumisesta täytyy kyllä kiittää yksinomaan Samulia, sillä oma työpanos on laattojen valmistuksen ja niiden asentamisen osalta ollut lähinnä toimia seuralaisena. Mulla flunsa senkun jatkuu ja nyt kiellettiin jo puhuminenkin, kun ääni on NIIN hukassa.


Näiden betonilaattojen valusta oli juttua jo aiemmin, löytyy TÄÄLTÄ. Laattoja valettiin kaksi erää, mutta vielä täytyy tehdä kolmas, sillä polkuun meni suunniteltua enemmän laattoja ja muutama hajosi irroitettaessa muotista. Laattoja tarvii vielä puuvajan luokse pieneksi poluksi ja kukkapenkkeihin askellaatoiksi.




Kun polkua alettiin hahmottelemaan paikoilleen, niin ensin möyhittiin sen kohta kivikosta hyvin ja poistettiin rikaruohot. Sitten vain alettiin latoa laattoja paikoilleen ja katsottiin mimmoisesti ne laitettaisiin, että näyttää kivalle. Täytyy kyllä sanoa vielä, että Samuli kaivoi ja asetteli laattoja, kun minä istuin hiljaa katsomassa ja ottamassa kuvia. Ensin oli tarkoituksena asettaa laatat kahteen riviin, mutta se näytti jotenkin, niiin vaatimattomalle, joten lopulta päädyttiin kolmeriviseen asetteluun.


 Kun ladonta oli selvillä otettiin avuksi rullamitta ja linjalangat, että saatiin polusta edes suunnilleen suora ja askelluksesta tasapituinen. Rullamitan käyttö tuli ainoana kaikisata töistä minulle ja Samuli siirteli laattoja osoittamaani paikkaan. Lopuks Samuli sitten kaivoi laatat maanpinnan tasoon. Kahta laattaa vajaaksi jäi, että olisi saatu valmiiksi asti. Nuo kaksi laattaa nimittäin murtivat ja päätyvät näkymättömään paikkaan kukkaapenkin suojaan askellaatoiksi.




Meidän kasvimaalla kasvaa tämmöistä harvinaisempaa Minttu- lajiketta. Tämä Minttu on melko riehakasta ja uteliasta luonteeltaan, eteenkin kun pitää pyydystää perhosia ja pörriäisiä ja samalla vahtia, ettei isäntäväki vaan karkaa minnekkään kauaksi. Hyvin kasvaa ja kehittyy tämä Minttu.


Toisin sitten on asian laita kasvimaan kasvillusuuden laita. Tässä komeilee minun parsakaaleista parhaan näköinen. Siinä on tasan yksi kukkaruusuke :) Mutta se onkin sitten tosi kauniin muotoinen.



Polku puutarhaportilta kasvihuoneelle on siis miltei valmis. Seuraavana projektina tällä alueella on sitten tuon puutarhalammen maisemointi. Liuskekiviä, mukulakiviä ja multaa tarvitaan siihen hommaan, niin ja tietenkin kasveja, mutta ne ovat jo odottamassa.



4 kommenttia:

 1. Hieno laattapolku. Koitahan parantua flunssasta, äläkä puhu, menee pian äänihuuliin. Kokemusta on tuosta jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Flunssa alkaa olemaan voiton puolella, onneksi. Hiljaista meillä on tosiaan ollut, ei ole tehnyt mieli puhua, kun heti on alkanut kamalasti yskittämään.

   Poista
 2. Vautsi kun hienon näköistä, puutarhalampi, polku ja kaikki ! Ihana kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pikkuhiljaa, pala palalta, kokonaisuus valmistuu. Ihan kivalle se alkaa näyttämään, mutta onhan tässä vielä paljon tekemist :)

   Poista