13. kesäkuuta 2016

Viikonloppu Partio Jylhässä

Oltiin viime viikonloppuna miehen vanhempien ja sisarusten perheiden kanssa "leirillä" Partio Jylhän- leirikeskuksessa Kannuksessa. Oli aika kiva paikka. Suuri hirsinen päärakennus, rantasauna ja erämaajärvi. Ympärillä puhdasta luontoa, jossa kulki hieno luontopolku. Kävin jopa saunomisen yhteydessä heitämässä talviturkin karvalakkia myöden järveen, vaikka vesi oli todella kylmää!


Viikonlopun aikana saunottiin, syötiin hyvin, pelattiin pelejä sisällä ja ulkona, käytiin luontopolulla ja grillattiin kodassa. Vietettiin aikaa perheen kanssa. Oli kivaa nähdä pitkästä aikaa melkein kaikki samalla kertaa. Yksi perhe ei päässyt, kun heidän auto hajosi perjantaina ja mistään ei tietenkän saanut illalla ja viikonloppua vasten sopivaa osaa tai laina autoa. Harmillista, mutta onneksi muut pääsivät paikalle. 


Ympäröivä metsä oli varsinkin illalla ja aamusta hyvin satumainen paikka. Ihana luonnon puro kulki metsässä ja siinä kasvoi suovehkaa. Silloin kun kukat kukkivat, on puron varsi varmasti, kuin suoraan jostain satukirjasta.


Lauantai aamuna järvellä vieraili joutsen pariskunta, he eivät oikein tykänneet aamuvirkuista ja närkästyneinä siirtyivät toiseen päähän järveä. Västäräkillä oli pesä rikkinäisen veneen alla, ihan rantasaunan kupeessa. Hieman oli emo hermostunut kulkijoista, mutta reippaasti se kuitenkin vei nokka täynnä hyttysiä ruokaa poikasilleen. Suuria kalansaaliita ei saatu ahkerasta yrittämisestä huolimatta. Muutaman ahvenen saivat ongittua, mutta muuten oli koukut lähinnä kiinni pohjassa. Onneksi ne saatiin kanootin avulla sieltä irti.

Viimeisen kuvan nappasi poikani puhelimaella. Aika hieno mielestäni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti