19. kesäkuuta 2016

Pesukarhu bodymekko

Talvella, kun kävin Verson puodissa ostin palan pesukarhu- kangasta. Jo silloin oli tarkoitus, että aplikoin kankaasta pesukarhun kuvan johonkin vaatteeseen ja viimeinkin sain ideani toteutettua. Tämä bodymekko on ommeltu jo toukokuussa, mutta on jäänyt kuvat julkaisematta, syytä en tiedä, sillä mekosta tuli tosi suloinen. 


Kaavat tähän tein itse kahdesta Ottobren kaavasta yhdistelemällä ja muokkaamalla, meko on kokoa 98cm. Pesukarhukankaan lisäksi siinä on Eurokankaan palalaarista löytynyttä trikoota ja mustaa joustokanttia huolittelemassa pään- ja kädentiet, sekä bodyn haaraosan reunat. Vaikka body on pääntietieltä tuollainen kietaisumallin näköinen, ompelin yläosan valekietaisuna ja se on kaavoiltaan epäsymmetrinen. Minusta vaikutti, että kietaisu alkaisi lapsella helposti lörpöttämään leikkiessä. Ihan hyvä tästä taisi käyttäjän mielestä aikakin tulla, sillä hän oli valinnut tämän hoitopainkan kuvauksiin päällensä.



Pesukarku on trikookangasta, jonka taakse silitin pari kerrosta ohutta tukikangasta ja leikkasin sen ääriviivoja myöden irti. Kiinnitin kuvan kankaalle nuppineuloilla ja ompelin tiheällä siksakilla ympäriinsä kiinni. Helmaosan rypyttämiseen kokeilin ekaa kertaa framilonia. Olen sillä rypyttämistä arastellut, kun aiemmat kokeilut eivät ole olleet sillä oikein onnistuneita, mutta nyt onnistui ihan hyvin. Mistä lie johtunut, että aiemmat ovat epäonnistuneet.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Oot kyllä älyttömän taitava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onneksi kummityttökin tykkäsi. Oli valinnut tämän päälleen hoitopaikalla valokuvaukseenkin :)

      Poista