24. huhtikuuta 2016

Oikein & Nurin- risteily

Viikko sitten oltiin Oikein & Nurin- risteilyllä Viking Gracella. Risteilyn järjesti Käsityöliike Kaatariina ja Keski- Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset. Katariinan pitäjä Katariina Tiainen pyysi minua jo ennen joulua mukaan risteilylle bloggaajaksi ja Vikingin puolelta oli pyydetty mukaan Reijan räsymatto- blogia. Tottakai minä suostuin, kun muutenkin olin risteilylle mukaan lähdössä. 

Viime vuonna olin risteilyllä mukana myös, sen kertaisia tunnelmia löytyy TÄÄLTÄ.

Korvaukseksi "työstäni" sain matkalle hytin ja syödä ristilyyn kuuluvassa buffetissa paluumatkalla. Hyttiin sain ottaa matkakaverin mukaan. Mies ja poika olivat mukaan lähdössä ja oltiin suunniteltu hieman parempaa Premiunm- hyttiä, josta sitten saatiin hyvityksenä tuo "palkka hytin" hinta, ruuat muulta perheeltä maksettiin tietenkin itse. Minun hommiini kuului sunnuntaina esitellä blogiani ja käsitöitäni esittelypöydässä ja pitää pieni esitelmä tekemisistäni, osallistua muotinäytökseen, sekä kertoa risteilystä blogisani.

Vasemmalla risteilyemäntä Marianne ja Virkkausvääpeli Jyrki, oikealla Maa- ja kotitalousnaisten edustajat Johana Hylkilä ja Seija Varila,
keskellä itse Katariina Tiainen toivottamassa osallistujia tevetulleiksi risteilylle.
Tuleva ohjelma
Vasemmalla minä ja Virkkausvääpeli Jyrki, oikealla Reija Reijan räsymatto- blogista ja Jyrki taustalla

Lauantaina illalla, kun laiva lähti satamasta, oli pieni tervetulo tilaisuus. Katariina ja virkkausvääpeli Jyrki, Maa- ja kotitalousnaisten edustajat ja Vikingin risteilyemäntä toivottivat tervetulleiksi, esittelivät tulevaa ohjelmaa ja myös meidät bloggarit. Katsottiin video Kölnin käsityömessuilta ja vinkkejä tulevasta neulemuodista ensi talvelle.

Otoksia Kölnin muotinäytös videolta
Tulevan kauden neule trendejä

Illan ohjelman loputtua yleisö pääsi vapaalle lahjapussien kanssa. Jokainen osallistuja sai pari kerää ihanaa Alma by Permin Alpakka- lankaa, ristipisto nappi- paketti, Maa- ja kotitalousnaisten lehti ja esitteitä, mukaan saivat myös ohjeita mitä saadusa langasta voi tehdä. 

Me esittelijät päästiin sitten kasaamaan ja rakentamaan pöytiä, sekä harrastepisteitä valmiiksi sunnuntaita varten. Melko nopsaan sain pöytäni valmiiksi, vaikka suurempaa suunnitelmaa asiasta ei etukäteen valmiina ollutkaan. Mukaan olin pakannut matkalaukullisen tekemiäni käsitöitä laidasta laitaan, sekä vaaterekin, jolle sain ompelemani vaatteet kivasti esille. Katariinasta olin lainannut myös muovisen jalan, sukkaa varten, jonka tekemistä oli tarkoitus opastaa.

Jouduin itsekkin huomaamattani kuvatuksi työn touhussa.
  
Minulla oli mukana vaatteita, ontelokude helmiä, huiveja, sukkia, lapasia, vanhoijen kirjojen sivuilla päällystettyjä kirjaimia, puusta ja kuparilevystä tehty A- kirjain, vikattuja koreja, kipsimunia, rautalanka- ovikoriste ja lasipillikransseja. Kaikki pöudässäni, paitsi silkkikukat, oli itse tekemiäni. Aika paljon kuitenkin sain tavaraa matkalaukkuun mukaan mahtumaan.Jaoin myös ohjetta Kettumetsä lapaseen ja Neiti Kevät- sukkaan ja näytin kirjoneuleen neulomista lapasessa ja ristipitoneuleen tekemistä tuossa sukassa. Miten se usein onkaan, että viimetippaan jää valmistelut. Mallisukka ja lapanen, kun valmistuivat perjantai iltana ja alut parista sain tehtyä matkalla Turkuun, mutta valmista oli kuitenkin ajoissa.

Kettumetsä- Lapaset ja Neiti Kevät- sukat

Katariina järjestämässä heidän myyntipöytää. Lannkoja oli mukana aivan mahtavan PALJON!

Ihastuin kuvassa alaoikealla oleviin lankoihin. Noista pitää saada sukat itselle!

Maa- ja kotitalousnaisten pöytä. Heillä oli myynnissä kivoja tekemispaketteja.Aamulla meitä odotti yllätys. Oltiin menossa buffettiin aamiaiselle, kun meidät käännytettiin ovelta ja ohjattiin toiseen paikkaan. Meillä, kun oli se parempi hytti, niin siihen kuului parempi aamiainen! Hytin hintaan kuului muuten myös baarikaapin juomat (pieni kuohuviinipullo, pari limpparia ja pari pulloa vettä). Aamiainen ja palvelu olivat kyllä loistavia. Voi kylllä sydämmestäni suositella tätä aamiaista. Toisin sistten kävi päivällä buffetin kanssa. Alkupalat ja jälkiruuat olivat silloin hyviä, mutta pääruoka oli totaalinen pettymys. Kaikista suurin pettymys oli uuniavokadot ja uunijuurekset, ne jäivät kyllä syömättä ensi maistamisen jälkeen. Veeti tosin oli tyytyväinen, hän söi mahansa täyteen lasten pöydästä ihan ilman jonottamisia.

Aamiaisella tarjoiltiin lämpimät ruuat pöytiin ja halutessaan sai myös lasillisen kuohuviiniä.
Pitihän sitä tietty sen verran maistaa.
Loistavaan aamiaiseen kuuluu tietenkin myös jälkiruoka. NAM!
Taiidan miettiä tulevaa esitystäni :)

Sunnuntain ohjelma alkoi muotinäytöksellä. Minäkin siis jouduin osallistumaan, mutta ihan kivaahan se oli. Katariina kertoi lank´goista ja neuleista ja mallit sitten kiertelivät yleisön seassa ja neuleita sai samalla myös hypistellä. Näytöksessä oli mukana neuleiden lisäksi, myös Vikingin puolelta myynnissä olevia laukkuja ja aurinkolaseja.

Mallit olivat iältään taaperosta mummoihin. Hyvin kattava valikoima siis.
Viktoria Secret aurinkolasit olisivat hyvin sopineet neuleeni väriin. Jätin kuitenkin ostamatta, eivät ehkä olleet ihan minun tyyliäni.
Muotinäytöksen jälkeen alkoi sitten varsinainen ohjelma osuus. Tarjolla oli konferenssitilassa esilaisia sukkia, varrasvirkkausta (olikhan se oikea nimi), videoita käsin neulonnasta ja virkkauksesta, virkatut bikinit ja tietenkin me bloggarit. Auditorion puolella oli sitten Katariinan tuotteet (langat, puikot yms.) ja Maa- ja kotitalousnaisten pöytä. Risteilylle osallistujat saivat nauttia lämpöisiä juomia, keksejä ja hedelmiä koko ohjelman ajan.

Esittelypisteiden toimintaa

Reijan räsymatto- blogin pöydässä valmistui mm. tällaisia nappihelmiä virkkaamalla.
Napit n´virkattiin tosi pienellä koukulla ja ohuella langalla vain kiinni toisiinsa ketjusilmukoilla ja nappien väliin myös ketjusilmukoita. Tosi hauskoja.


Virkatut bikinit. Muistan, kun käsityöopettaja ehdotti meille 5. luokalla että tehtäisiin tällaiset.
Silloin ei suostuttu, mutta nyt voisin tällaiset tehdäkkin (kunhan ensin saan muutaman ylimääräisen kilon pois).

 Kun ohjelma kolmelta päättyi oli vuorossa buffet ruokailu ja myöhemmin vielä itämeren ensimmäinen tandem virkkauskilpailu. Kilpailussa oli 30 osallistuja paria ja jokaisella parilla 8m villalankaa ja 2kpl 2mm virkkuukoukkua. Kun kilpailu alkoi alkoi kumpikin virkata omaa päätään langasta ketjusilmukoille ja se pari joka oli ensin valmis (koukut kohtasivat) oli voittaja. Voitto taisi mennä Kalajoelle. Minä taisin parini kanssa tulla sijalle 4 tai 5, mutta koska vain kolme parasta palkittiin, ei sitä silloin lasketa. Jostain syystä Samuli tai Veeti ei suostunut mun parikseni, mutta yksi mummo oli paria vailla, niin pääsin minäkin mukaan. Tandemvirkkaus voisi olla hauska kilpailuidea vaikka johonkin illanistujaisiin.

Mun matkaseurat, ei jostain syystä olleet kovin kiinnostuneita käsitöistä ja he viettivätkin aikansa jossain aivan muualla. Kävi ne kuitenkin aina ohikulkiessa moikkaamassa minuakin. Olivat käyneet mm. kylpyläosastolla. Harmi vain kun oli niin sankka sumu, ettei maisemia paljon näkynyt, muuten olisi kuulemma saanut aitiopaikalta, poreammeesta, katsella tukholman saaristoa. Siellä oli ollut myös jäähuone, -4 astetta ja lunta & jäätä, tällaiseen pohjalaiseen se ei suurta vaikutusta tietysti tee, mutta "oikeat turistit" voivat olla kyllä ihmeissään :) Onneksi ennätettiin buffetin jälkeen käydä perheen kanssa yhdessä myös Tax-freessä ostoksilla.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä oikein mukava reissu.

4 kommenttia:

 1. Voi että. Ensi vuonna pitää yrittää päästä taas mukaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kuulosti kuvien ja tekstin perusteella oikein mukavalta, vaikken ole koskaan ollut mukana.
  Tuuppa käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
 3. Kiva että oikea tunnelma välittyi kuvien ja sanojen avulla. Kävin osallistumassa arvontaasi

  VastaaPoista