5. huhtikuuta 2016

Metsä verhoissa

Tein uudet verhot. Nämä ihanuudet eivät tulleet tosi itselle, vaikka omaan ikkunaan niitä piti tietenkin sovittaa. Työkaveri oli leikkauksessa ja hänelle sattui muutto samaan syssyyn, niin pitihän häntä hieman auttaa ja ompelin hänelle uudet verhot ikkunoihin.


Kankaat kaveri tilasi itse ja neljään verhoon tarvittavat palat tulivat valmiiksi määrämittaan leikattuina ja kuvio kohdistettuna. Helppo homma luulin, mutta kaikki ei mene aina niinkuin Strömsössä. En sitten tarkistanut onko palaset suorat... Sivutaitteet ja laskosnauhat ylös, sitten vain tarkistetaan pituus, ylimäräiset pois, taitteet alas, paikat helmapainoille ja valmista on... tai ei sittenkään. Otti kuulkaa pikkuisen päästä kun tajusin etteivät verhot ole suorat! Mitäs et tyhmä tarkistanut kankaita! Kangas oli keskeltä löysempää, kuin reinoilta ja ne oli leikattu lankasuoraan ei oikeasti suoraan. No joo. Raivosin itsekseni hetken, nukuin yön ja tartuin silitysrautaan. Aikamoinen silitysoperaatio ja sain verhoista itselleni kelpaavat. Onneksi!


Jouduin kyllä käydä sovittamassa verhot paikan päällä ja tarkistamassa etteivät näytä vinoilta. No onneksi eivät näyttäneet, eikä tarvinut alkaa purkamaan. Jätettiin sitten verhot suoraan ikkunoihin, kun olivat niin hyvät. Onneksi olin silittänyt ne jo valmiiksi.


Mutta ai että täytyy vielä kehua kuinka hienoa tuo kangas oli. Talo johon nämä verhot kotiutuivat, oli hirsinen ja metsän ympäröimä. Metsäinen aihe siis sopi täydellisesti ja värit istuivat sisustukseen hienosti. Vaikka verhot näyttivät omissakin ikkunoissa kivoille, niin kyllä ne vielä paremmin sopivat lopulliseen kohteeseen.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin minustakin ja kyllä niiden lopullinen omistajakin tuntui tykkäävän :)

      Poista
  2. Ompas tutun näköset gardiinit :) Kiitos vielä Mari ompelusta, ne on aivan täydellisest!

    VastaaPoista