18. huhtikuuta 2016

Kukkatoppi

Oikein & Nurin käsityöristeilyltä on nyt palattu. Täytyy kyllä sanoa, että olipahan mukavaa! Muutama päivä varmaan menee, että saan kuvat katsottua, niin sitten laitan hieman tunnelmia sieltä teillekkin. Laitan tänne tällä viikolla, myös ohjeet Kettumetsä- lapasiin ja ristipistoneuletta oleviin Neiti Kevät- sukkiin, kuten lupasin. Niiden ohjetta jaoin risteilylle osallistuneille paperiversiona.


 Tässä olisi vielä yksi ompelus itselleni. Kevättä on vissiin kovasti rinnassa, kun ensin tein "räikeän" värisen neulejakun ja haeti perään tämän topin, jossa on pliseerattua kukkakangasta. Onneksi kankaalla on kuitenkin harmaa pohja ja etupuoli on topissa yksivärinen, niin en täysin "hulluksi" heittäytynyt. Aika piaan varmaan käytössä näkee, kuinka tuo pliseerattu kangas kyttäytyy tällaisessa paikassa.

Kukkakangas ja siihen sopiva harmaa trikoo löytyivät samalta kankaan etsintä reissulta, kuin neuletakin kangaskin, eli Parttitukusta. Alkujaan en oikein tiennyt mitä näistä oikein tekisin ja otin kukkakangasta kokeeksi pari metriä. Kankaan leveys oli juuri tuon takakappaleen alaosan pituus ja pliseeraukset on siis kankaan leveyssuunnassa. Kankaan toinen rauna oli valmiiksi päärmeellä ja toisessa reunassa oli laskokset apuompeleella tikattu paikoilleen, se oli siis tosi helppoa ommella. Olen tehnyt amiksesn aikana kaksi pliseerattua hametta ja niiden laskosten silittäminen sai kyllä jäädä ainutkertaiseksi toimitukseksi, joten tällainen valmiiksi laskostettu kangas on kyllä minulle ainut vaihtoehto pliseerauksen käytölle. Hieukan mietittyäni päätyi kangas kahteen pikkutyttöjen mekkoon ja loppupala pääsi tähän toppini. Hieman jo päässä pyörii, mitä muuta pliseeratusta kankaasta oikein tekisin. Jokin kesämekko, vaikka sellainen Marilyn tyyppinen, olisi kiva. Kankaita oli saatavilla useammassa värissä & leveydessä ja kaikkien niiden metrihinta huima 4,50€.


Kaavana topissa on käytetty Burda 1/2016 lehden topin kaavaa nro 105, jossa oli kaareva helma ja kaksinkertainen etupääntie. Muokkasin sitä pikkuisen pääntien ja helman muodossa ja tein taakse tuon kaarrokesauman. Yläosan tein kaksinkertaisena rinnan alapuolelle saakka, niin sai kätevästi kädentiet ja pääntien huoliteltua. Topista tuli oikein kiva takapuolelta, mutta olisin ehkä kuitenkin kaivannut myös eteen jonkin "jutun". Ehkäpä sopivamman lainen koru toisi kaivatun piristyksen etupuolelle ja tasapainon etu- ja takapuolen välille.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa tuo kukkakangas! Vai oli sitä monessa eri värissä? Kävin alkuvuodesta ensimmäisen kerran tuolla Parttitukussa ja voi veljet mitä ihanuuksia siellä oli! Hirmu kassillinen lähti mukaan kangasta, joista osa on vieläkin ompelematta. Nyt houkuttelisi lähteä uudestaan:)
  Kiva tuli topista eikä välttämättä kaipaa etukappaleelle mitään kun selkäpuolella on tuo kukkakangas. Mun mielestä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pliseerattuja kankaita oli monessa värissä, mutta suurin osa oli yksivärisiä, tätä tukkasta taisi olla vain tämä väri. Se Parttitukku on kyllä hauska paikka, siellä ei voi koskaan tietää mitä eteen sattuu tulemaan :)

   Poista