20. joulukuuta 2014

Uusia ja vanhoja kuvakulma keittiöstä

Eilen laitoin kuvia olohuoneen puolelta, nyt tulee kuvia samasta tilasta eri suuntaan katsottuna. Meillä on tupakeittiö, mikä antaa kivaa avaruutta pieniin neliöihin, mutta luo kyllä haasteita sisustamiseen. Kun on keittiö, ruokatila, olohuone ja eteisaula samassa tilassasamassa, asettaa se paljon käytännön haasteitakin. Toisaalta tila on valoisa, kun on ikkunoita kahteen suuntaan.

Ruokatila ja keittiö kodinhoitohuoneen ovelta katsottuna

Kuvaaminen tilassa on melko vaikeaa. Valo tulee aina väärästä suunnasta aiheuttaen varjoja ja kuvan rajaaminen on hankalaa,
aina tuntuu tulevan liikaa kaikkea kuviin ja niistä tulee sekavia tai ei pääse tarpeeksi kauas kuvauskohteesta (useampi erilainen putki kameraan voisi toki auttaa asiaa). Siksi minulla onkin monesti hyvin suppeasti rajattuja kuvia kotoa. Nyt kuitenkin koitin ottaa tavallisten otosten lisäksi kuvia myös hieman erilaisista kuvakulmista.

Hyvin tyypillinen kuvakulma meidän ruokailutilastaPöydällä olevat kynttilänjaloista tuon korkea Iittalan Lantern saatiin tänävuonna töistä joululahjaksi. Minä tykkään ja olinkin iloinen että ollaan molemmat saman työnantajan palveluksessa, nyt meillä on kerta näitä kaksi :) Vasemmalla oleva kynttiläkippo on Pentikin ja olen saanut sen joululahjaksi ystävältä. Vihreä pullosta tehty kynttilänjalka on muotoilija Johanna Hautamäen tekemä. Siihen täytyy käydä ostamassa vielä metallinen kynttilämansetti kaupasta, niin saa kynttilää poltettua kauniimmin.


Joulusiivouksen huumassa vaihdoin myös keittiöön romanttiset pitsiverhot. Joskus tavaroiden hilloamisesta vuosikausia komeroiden perällä on hyötyä. nämä verhot ovat olleet nimittäin 10v sitten minulla viimeeksi käytössä, silloin olin vielä lapseton sinkku. Samuli on periaatteellisesti vastustanut beigejä pitsiverhoja ja meilä onkin ollut se suht moderni valerullaverho tässä ikkunassa kauan.
Nyt kuitenkin päätin "repäistä" ja yllätykseksi myös Samuli tykkäsi joulun romanttisemmasta tunnelmasta keittiössä.Jouluostoksilla ollessani, ilokseni löysin näitä Cult- sarjan osia ale-laarista. Suola ja pipurisiroitin on ollut jo kauan ja nyt sitten ostin sokerikon ja kynttiläkipon johon laitoin hammastikut. Vielä kun jostain löytäisi sen näille suunnitellun pikku tarjottimen.


Toinen Iittalan Lantern pääsi tähän ikkunalle kynttelikön virkaa hoitamaan. Pähkinäpurkin alaosaankin tulee jouluksi pähkinöitä, tosin niitä epäterveellisä jugurtti ja suklaapäällysteisiä, mun joulukonvehteja :) Vielä en niitä sinne laittanut, ettei tule syötyä niitä jo ennen joulua.Keittiöstä se puoli jota en yleensä kuvaa. Vaikka tykkäänkin kovasti keittiöstämme, tuntuu tämä puoli aina niin sekaiselta. Tulee niin paljon tavaraa kuviin, vaikkakin kaikki ovat tarpeellisia ja paikoillaan.


Monta arkista asiaa joista tykkään tosi paljon... kMiks vedenkeitin, Eva Solon vesikarahvi, H&M:n keittiöpyhkeet, itsetehdyt banbutiskirätit, ja keittiön hana. Ehkä ihan hassua, mutta mielestäni arkiset asiat saavat olla nimeenomaan niitä mukavia ja kauniita, ompahan niitä sitten ilo käyttää.

Keittiö ja eteisaula kodinhoitohuoneen ovelta katsottuna

Vielä kerran keittiön kokonaiskuvaa

Ruokatila ja olohuone keittiöstä katsottuna

6 kommenttia: