21. joulukuuta 2014

Meidän makkari

Makuuhuoneen tunnelmaa joulusiivouksen jälkeen. Sängyn päädyn päällä on Iittalan Kivi-tuikkuja. Olen ihastunut Partyliten tuoksuviin votiivi- kynttilöihin. Kun yhden tällaisen laittaa tuikkulyhtyyn ja muihin tavalliset tuikut, saa huoneeseen aivan ihanan tuoksun!


Yöpöytinä meillä on 50- luvun tupakkapöydät. Tykkään, että yöpöydät ovat tarpeeksi suuret. Niille pitää mahtua hyvin ainakin pöytälamppu, kirjoja, läppäri, silmälasit ja kännykkä (niin ja kissa) ilman että tarvitsee pelätä tiputtavansa jotakin. Punertavan olen saanut perinnöksi mummulta ja vasen löytyi sattumalta kirpparilta, se pitäisi jossain vaiheessa käsitellä samanväriseksi toissen kanssa, milloinhan sitä ennättäisi sen tehdä? Kun meille tehtiin taloon tämä laajennusosa, niin huoneen leveys muuten määräytyi tuon sängynpäädyn ja yöpöytien leveyden mukaan. Niiden piti kaikkien mahtua huohon päätyseinälle.Pöytien alla olevat korit olen virkannut ontelokuteesta ja torkkupeitteen olen ommellut itse. Sängynpääty on myös omaa tuotantoa, vuosien takaa puutyökurssilta.Seinällä olevat kuvat ja taulut odottavat kehyksiä. En vain ole saanut päätettyä millaiset kehykset hankkisin,
joten ne saavat odotella edelleen. Pitäisi lähteä varmaan Ikeaan käymään.


Vuorotyöläisen makuuhuone pitää saada pimeäksi myös kesäisenä päivänä, jotta saa nukuttua kunnolla. Meillä on huoneessa välillä jopa kolminkertainen pimennys. Säleverhot, pitkät pimentävät sivuverhot ja kesällä joutuu virittämään vielä aivan ikkunaa vasten ripustettavat pimennysverhot ja varmana on huone pimeä vaikka aurinko paistaisi suoraan ikkunaan. Huoneen ikkuna on luoteeseen päin, muu talo varjostaa ikkunaa ja pohjois puolella on metsä, joten se on luonnostaankin jo melko hämärä. Vain ilta-aurinko paistaa kesäisin juuri näihin ikkunoihin. Tästä syystä ikkunoista tehtiin mahdollisimman isot, jotta päiväaikaan sisään saataisiin mahdollisimman paljon valoa. Onneksi molemmat melko vastakkaiset tavoitteet on saatu toteutumaan.

Kylpyhuoneen ja vaatehuoneen ovan väliin mahtuu sopivasti pienilaatikkoinen lipasto. Tämän lipasto on ensimmäinen omaan kotiini huonekaluliikkeestä hankkima, oikea huonekalu. Täyspuuta ja painaa aivan tolkuttomasti! Lipasto on oikea järjestys ihme, sen laatikoihin mahtuu lajittelemaan sukat, sukkikset, pikkarit ja paljon paljon muuta. Lipaston päällä oleva valkoinen joulukukkakimppu sisältää amarylliksiä, neilikoita ja tietenkin vihreitä lehtiä.Saatiin aikoinaan tuparilahjaksi tällaisen tähtikuvioinen ovistoppari. Luulin ettei sille olisi mitään käyttöä, mutta yllättäin kissan hankkimisen jälkeen on käyttöä löytynyt. Makuuhuoneen ovi ei pysy siinä kohdassa raollaan mihin sen laittaa, kun kissalla on tapana tuupata ovi yöllä auki asti. Ovistopparilla ollaan saatu ovi pysymään paikoillaan :) Tulipa sillekkin viimein käyttöä.

Kitara lösi paikan oven takaa tyhjässtä tilasta. Tähän kohtaan olen haaveillut oikein isosta pukeutumispeilistä, josta näkisi kunnolla koko kuvansa. Ehkäpä jokin päivä saan sellaisen hankittua.


Lopuksi vielä linssilude Frodo. Se kulkee perässä, tunkee kuviin ja kerjää rapsutuksia. 
On tuo karvakasa vain niin ihana <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti