28. toukokuuta 2014

Viimeinkin valmista

Ei ole ollut viimeaikoina vapaa-ajan ongelmia, kun olen saaduille perennoille tehnyt penkkiä. 
Penkki on jatkoa viime vuonna laittamilleni istutuksille takapihalla, klik.


Aiemmin penkissä oli kiven ympärillä jo syyshortensiaa, jättipoimunlehteä, arovuokkoja, jalokuunliljaa (fragrant blue),  kamtsatkantöyhtöangervoja eli idäntöyhtöangervoja ja valkoista pihasyreeniä. Puuvajan seinustalle istutin syksyllä pohjantähti köynnösruusun. Sen oksat paleltuivat talvella, mutta sitkeästi se näyttäisi maasta nousevan.


Penkkiin tuli oikea kokoelma saatuja kukkasia. Miltei kaikki sain sommiteltua tähän samaan penkkiin, vähän pakostakin. 
On nimittäin ainoa paikka johon mitään pystyi vielä istuttamaan, kun etupihan penkki on vielä pahasti kesken.

 Sain ystävältäni lemmikeitä, kalliokieloa, kotkansiipisaniaista ja valkovuokkoja. Veljen vaimolla on vanhan perennapenkin uudistus tuloillaan ja hän antoi äitini vanhat pionit minulle. Sain myös pari kuolanpionin siementainta ja näytti mukana tulleen kesäpikkusydäntäkin. Raparperi ja suikeroalpia sain myös, mutta ne eivät tulleet tähän penkkiin. Avopilta sain jo toukokuun alussa päivänliljaa, silkkiunikkoa ja krookuksia. Kasvipotissa jonka sain oli kahta erilaista kuunliljaa, tähkätädyksettä, jaloangervoa ja herttavuorenkilpeä, joka meni omaan istutukseena.


 Samaan penkkiin saatujen perennojen kanssa tulee myös pikkujasmike ja päärynäpuu. 
Pikkujasmikkeen jo ostin ja istutin, mutta päärynäpuun hankinta on vielä edessä.
Päärynän juurelle laitoin aro- ja valkovuokot. Ne joutuu ottamaan vielä ylös, kun puun istuttaa, 
mutta paremmin ne maassa säilyvät siihen asti, kuin muovilaatikossa odottamassa.


Nyt tämä penkki alkaa olemaan valmiina. Kukat ovat vielä pieniä, eivätkä näy kunnolla kuorikatetta vasten, mutta hyvin ne ovat tuntuneet siirrosta ja jakamisesta selvinneen. Kesä sitten näyttää kuinka ne oikeasti selviävät.

6 kommenttia:

 1. Ompa sinulla ollut urakkaa, mutta sitten sitä on kiva fiilistellä kun alkavat kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilistelen jo. Mää oon käynnyt kahdesti päivässä juttelemassa noille kasveille mukavia, jos se atuuaisi kasvuun lähtöä ;)

   Poista
 2. mukavaa touhuilua sulla on ollut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut :) Tuo maan myllääminen ja kasvien istutus on oikein terapeuttista tekemistä. Olen nauttinu!

   Poista
 3. Olet tosiaan urakoinut oikein kunnolla, mutta ihana tunne varmasti kun urakka on nyt valmis. Laitathan kuvia tästä penkistä kesällä kun kasvit ovat kasvaneet. Penkki on varmasti kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti laitan kuvia loppukesällä viimeistään. ei vain malttaisi odottaa, että kasvit kasvaa. Olin viime kesänä niin pettynyt kun keväällä istuttamani kasvit jäivät kovin pieniksi. Kasvattivat varmaan juuriaan. Mutta nyt on niidenkinkohdalla odotukset korkealla. Toivottavasti nämä uudet lähtevät hyvinkasvuun ja tulevat jo isoiksi tänä kesänä. Juurakot ainakin olivat valtavia, että lupausta olisi :)

   Poista