13. toukokuuta 2014

Vaniljainen mansikkatuorejuustokakku


Ideaa äitienpäiväkakulle miettiessäni, muistin nähneeni Kakkukatri- blogissa mansikkakkun ohjeen. Ohje oli kahdelle kakulle, joten sovelsin sitä hieman. En täysin puolittanut sitä, sillä silloin olisi myyntipakkauksista aineita jäänyt yli ja menneet kuitenkin hukkaan. Tässä siis käyttämäni ohje teillekkin.


Pohja:
200 g  Digestive keksejä
75 g voita

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljajogurttia
3 dl mansikkasurvosta
sokeria maun mukaan
3 tl vanilijasokeria
6 liivatelehteä
0,5 dl mansikkamehua

Kiille:
3 dl mansikkasurvosta
sokeria
4 liivatelehteä
0,5 dl mansikkamehua

Valmistelut:
Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Reunat voit vuorata myös laivinpaperin suikaleilla tai öljyämällä ne ja kouorruttamalla ne tomusokerilla. Näin kakku irtoaa kauniisti vuuasta.
Eli laita täysikokoinen leivinpaperi pohjaosan päälle ja kiinnitä reunaosa paperin päältä. Jos haluat laittaa paperisuikaleet myös reunoille, leikkaa toisesta paperista kaksi täysipitkää reunankorkuista kaistaletta, löysytä vuuanreunusta ja asettele paperisuikaleet pystyyn reunojen väliin ja kiristä reunus paikoilleen.
TAI
Käytä ainoastaan vuuan reunaosaa, jonka reunat vuorataan tuorekelmulla. Kelmun voi myös öljytä irtoamisen parantamiseksi. Reunaosa asetetaan suoraan tarjoiluastian päälle ja kakku kootaan suoraan siihen. Näin vältytään valmiin kakun siirtämiseltä alustalta toiselle.

Pohjan ja täytteen valmistus:
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimurut, niin että voi on imeytynyt tasaisesti kekseihin.
Painele keksieos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmän veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti, notkistettu tuorejuusto ja mansikkasurvos. Mausta sokerilla ja vanilijasokerilla.
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liota ne kuumaan mehuun. Anna seoksen hieman jäähtyä jakaada se ohuena nauhana, kokoajan sekoitellen, täytemassan joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle.

Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli tai voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla vuoan pakastimeen tai käyttämällä pakastemansikoita, joista teet survosta kun ne ovat juuri ja juuri työstettävissä.

Kiilteen valmistus ja koristelu:
Leikkaa koristeeksi tulevat mansikat valmiiksi.
Liota kiilteen liivatteet kylmässä vedessä. Purista liivatteet kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun.
Sokeroi mansikkasurvos mieleiseksi ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos survokseen, kokoajan sekoittaen
Kaada valmis kiille täytteen päälle.
Asettele koristeeksi tulevat mansikat kiilteen päälle. Kiilteen jähmettyessä mansikat kiinnittyvät hyvin ja pysyvät paikoillaan.
Anna hyytyä kylmässä.

Vinkki: Täytteen ohjeella saisi ihanan jäätelökakun rengasvuuassa pakastimessa. Jättää vain liivatteen ohjeesta pois. Täytettä tuli vähän vajaa kaksi litraa. Jos vuoka on suurempi, voi lisätä kerman tai mansikkasurvoksen määrää, tai laittaa sekaan vaikka mansikan palasia, niin saa vuuan täyteen.

4 kommenttia: