14. lokakuuta 2013

Piristystä olohuoneeseen

Kesän ajan olohuoneen ikkunoissa olleet verhot, alkoivat tuntua liian keveiltä, nyt syksyn tullen. 
Vielä ei tehnyt kuitenkaan mieli laittaa viininpunaisia jouluverhoja, joten jotain oli keksittävä. 
Verhovalikoimaa kaapissa tutkiessa, käteen osui entisen kodin makuuhuoneessa olleet pellavaverhot. 
Aika pienellä vaivalla, niistä sai muutettua olkkarin ikkunoihin sopivat. 
Lyhensin ne ja ompelin kumpaankin sivuun pitsin, joka myös löytyi kaappien kätköistä.


Meillä ei yleensä olohuomeen pöydällä ole mitään liinaa, koristeita tms. Yksinkertaisesti siitä syystä, että pöydällä sijaitsee yleensä läppäri, siinä syödään töllötintä katsellessa tai jonkun jalat ovat sen päällä. Liinat eivät pysy suorassa ja muut tavarat ovat tiellä. Nyt valokuvia ottaessa tuntui pöytä liian valkoiselta ja hoksasin kokeilla ruokapöydältä yhtä nahkaliinaa tähän pöydälle. 
Tämä liina pysyy ainakin suorassa ja paikoillaan. Kunnianhimoisesti laitoin kynttiläkiponkin pöydälle, saas nähdä kauanko se siinä on. 


Olohuone kaipasi muutenkin pientä pitistystä. Vaihdoin pikkutähtityynyt sängyn päältä sohvalle (ei ole edelleenkään tähtiähkyä) ja laitoin koristevalon verhon viereen roikkumaan. Illat ja yöt ovat jo tosi pimeitä, eikä ulkoa tule edes katuvalojen kajoa sisälle. On yöllä liikkujille kivempaa, kun on pieni valonlähde ohjaamassa kulkua. Poika kysyi valot nähdessään, "Miksi meillä on jo nyt jouluvalot."  :o)

Minä niin kovasti tahtoisin uutta televisiotasoa. En vain ole saanut päätettyä millainen sen tulisi olla, paitsi että saisi olla valkoinen. 
Myös uusi ja kauniimpi kotiteatterijärjestelmä olisi tervettullut ja terassin oveen pitäisi hankkia toisenlainen/ -värinen laskosverho.


Virkatut valopallot heijastavat piemässä mukavia kuvioita verhoihin. 
Aiemmin kun valot ovat olleet oisin aseteltuina ei vät kuviot ole näkyneet näin selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti