20. huhtikuuta 2017

Kiivikakku

Pääsiäisen kunniaksi leivoin meille pitkästä aikaa kakun. Ihastuin Unelmien talo ja koti 4/17 lehdessä olleeseen Kinuskikissan retrokakun ulkonäköön ja halusin tehdä sellaisen. Kauppan lähtiessä, en sitten tietenkään muistanut ottaa tarvittavia raaka-aineita ylös, enkä kakun ohjetta netistä löytänyt, joten varauduin sitten toisen herkullisen kuuloisen kakun ohjeen tarvikkeilla, johon löysin ohjeen. Tämä kakku oli suklaapossu- blogista ja nimeltään Sitruunainen juustokakku, alkupeeräinen ohje löytyy TÄÄLTÄ.


Päädyin sitten lopulta leipomaan näiden kahden ohjeen risteytyksellä. Itse kakun tein tällä sitruunakakun ohjetta hieman muuntaen ja suurentaen 24cm irtopohjavuokaan sopivaksi. Koristelut sitten retrokakun mukaan. Kakusta tuli ihan nätti ja kohtuullisen hyvä. Itse olisin ehkä toivonut kakkuun vielä enemmän makua tai jotain jytyä. Sitruunaista juustokakkua kehuttiin parhaaksi kakuksi mitä olen syönyt kommenteilla, mutta mielestäni se ei ihan sinne saakka yltänyt, vaikka ihan hyvää olikin. Pisteet tulee kuitenkin pohjasta, joka oli ilahduttavan erilainen.


Sitruunainen Kiivikakku

Pohja:
30 Mariekeksiä
1 levy Pandan valkosuklaata

Täyte:
3,5dl Flora kuohua (tai kuohukermaa)
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
vaniliasokeria tai valilijajauhetta
4 liivatelehteä

Koristelu:
4-5 Kiiviä
1,5dl Floora kuohua (tai vispikermaa)
1rkl sokeria
1tl vanilijaokeria
1 liivatelehti


Alkuvalmistelut:
Laita irtopohjavuuan pohjan päälle leivinpaperi ja kiinnitä reunus. Näin saat kakun helpommin irtoamaan pohjasta. Laita reunuksen sisäpuolelle valmista reunanauhaa tai leikkaa leivinpaperista reunusta hieman korkeampi suikale vuuan reunalle pystyyn. Reunanauhan tehtävänä on saada kakku irtoamaan vuuasta ja pitää reuna siistinä. Kun reunanauhan lopuksi irrottaa on reuna paljon kauniimpi, kuin jos sitä olisi pitänyt irrotella vuuan reunoista.
Pese sitruuna kuumassa vedessä juuresharjalla hyvin.

Valmistus:
Rouhi Mariekeksit pienemmiksi ja sulata valkosuklaa välillä sekoittaen mikrossa ja sekoita suklaa keksien joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan ja painele se tasaiseksi ja tiiviiksi levyksi vuuan pohjalle lusikan avulla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja vanilija ja sitruunan raastettu kuori. Notkista tuorejuusto ja lisää se kerman joukkoon hyvin sekoittaen. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää sinne liivatelehdet yksitellen, anna niiden liueta kunnolla. Anna liivatenesteen jäähtyä hieman ja kaada se kermamassan joukkoon ohuena nauhana samalla massaa hyvin sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja laita viileään hyytymään vähintään 6 tunniksi.

Koristelu:
Kuori kiivi, viipaloi se ja puolita viipaleet. Asettele puolikkaat viipaleet kakun pinnalle ulkoreunalta alkaen rinkiin ja seuraava kerros aina edellisen päälle puolittain. Liota liivatetta kylmässä vedessä ja sulata se pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Sivele pullasutilla tai lusikoi varovasti liivatevettä kiivien päälle. Pursota lopuksi kermaruusukkeet kakun reunalle.

3 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan näköinen kakku. Hienosti olet koristellut sen.
    Hyvät aineet ainakin ohjeessa on.
    Mä olen tosi laiska tekemään kakkuja.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku...ja täytyypä kokeilla erilainen keksimössökin..varmasti hyvää:) t.jaana

    VastaaPoista
  3. Tein äitienpäivän kunniaksi. Hyvää oli😋

    VastaaPoista