22. huhtikuuta 2015

Käsityöristeilyllä

Olin hyvän ystäväni Riian kanssa viime viikonloppuna käsityöristeilyllä Viking Gracella.
Risteilyn järjestäjänä toimi käsityöliike Katariina. Yhteistyökumppaneita ja esittelijöitä oli risteilyllä mukana useita.
Yksi kumppaneista oli Maa- ja kotitalousnaiset, joiden järjestämällä bussikyydillä risteilylle mentiinkin.


Menomatkalle oli aikaa varattu reilusti. Pysähdyttiin kaksi kertaa syömään/ kahville ja kerran vielä lisäksi jaloittelemaan, kun aikaa oli. Jaloittelemaan pysähdyttiin katsomaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoa. Kaunishan tuo oli, harmi että se oli suljettu. 
Kahdeksan tunnin menomatka sujui sukkelaan, kun sai juoruta ystävän kanssa kunnolla. Tietenkin piti tehdä myös käsitöitä,
matkan teeman mukaisesti. Matkalla tunsi itsensä suorastaan nuoreksi, oli nimittäin bussin keski-ikä melko korkea :) 
Mutta ei se mitään, samanhenkisessä seurassa matka sujui mukavasti. Olenkohan sitten henkiseltä iältäni mummo? IIK!
Laivan lähdettyä, konferenssi tilassa oli tervelulotilaisuus ja hieman kuohuvaa tarjolla käsityöristeilylle osallistuville.
Päälle piti tietenkin vaihtaa juuri valmistunut mekko :) Illan muuhun ohjelmaan meillä kahdella kuului ruokailua ja yökerhossa pyörähtäminen. Esiinytjänä siellä oli Jean S. Mulla muuten oli kiharat kotoa lähtiessä, mutta ne katosi jonnekkin päivän aikana :(Seuraavana päivänä oli aamupalan jälkeen, matkan varsinainen ohjelma osuus. 
Lisäksi tietenkin tax free- ostoksia, tukholman saariston ihailua ja ruokailua.


Ohjelman aluksi oli tarjolla neule muotinäytös. Lisäksi päivän mittaan oli tuote-esittelyitä, työnäytöksiä ja erilaisten tekniikoiden esittelyitä ja malleja esillä. Esimerkiksi Martat neuvoivat miten parsitaan sukka ja Kotilaiturin bloggaaja teki afrikankukkia matonkuteesta. Illalla oli sitten vuorossa itämeren nopein virkkaaja kisa. Voitto tuli meidän bussikyydissä olleelle rouvalle! JEE!!
Muotinäytöksessä olleet neuleet olivat kaikki sovitettavissa ja hiplailtavissa myöhemmin. Ihastuin tällaisiin pidempiin neuletakkeihin. Eteenkin tuon vajaahihaiseen neuleeseen. Allaolevassa kuvassa ylhäällä oikealla oleva toppi oli myös ihana. Katariinasta sai tilata lankoja ja kauppa näytti käyvän hyvin. En itse viitsinyt ruuhkassa oleilla, vaan täytyy sitten paikan päällä käydä ostoksilla <3


Minusta oli ihanaa että tarjolla oli hedelmiä välipalaksi. Päivällä sitten syötiin buffetissa ja taivas kun oli hyvää. Tuli syötyä aivan liikaa! No eipä tarvinut sitten kotimatkalla pahemmin syödä mitään. Kotimatka sujikin nopsaan, 6 tuntia. Pysähdyttiinkin vain kerran.

Tämä käsityöristeily järjestettiin nyt toisen kerran ja kuulemani perusteella ensivuonna olisi tulossa kolmas kerta. 
Voin kyllä suositella lämpimästi kaikille käsitöistä kiinnostuneille!

4 kommenttia:

 1. Olen ollut kahtena syksynä Novitan käsityöristeilyllä, jossa myös muita kaupallisia toimijoita mukana sekä erilaisia työpajoja. Tuollaisissa tapahtumissa on naisenergiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisenergiaa nimeenomaan löytyy! Tosi kiva tuollainen samanhenkisten ihmisten tapaaminen.

   Poista
 2. Nyt vasta luin risteily kokemuksistasi. Kiitos Mari :)

  VastaaPoista