13. marraskuuta 2013

Joulumieli hukassa

Minusta ei tunnu ollenkaan, että eletään marraskuun puolta väliä. Jouluun on enää alle kuusi viikkoa! IIK. 
Johtuu varmaaan ilmoista, että elän yhä "lokakuuta". Joulumieli on täällä siis hieman hukassa.

Vasen kuva: Takapihan kiven luona olevassa kuusessa on ollut yleensä jouluvalot
Oikea ylä- ja alakuva: Metsänreunan kuusessa alapihalla on myös ollut jouluvaloilla paikka
Puutarhakalusteet ja grilli kannettiin vasta viikonloppuna säilytykseen kasvihuoneeseen. Joka päivä on satanut, ei ole tehnyt mieli kantaa märkiä kalusteita, joten on odoteltu edes yhtä kokonaan kuivaa päivää. Kun kuiva keli viimein tuli, kantoi mies vapaapäivänään kalusteet kasvihuoneeseen ja joutui samalla purkamaan pyhäinpäiväksi tehdyn istuskelutilan sieltä pois. Meillä on vielä orvokit ja muraatit parvekelaatikoissa. Ne ovat tähän asti kasvaneet ja kukkineet niin kivasti, etten ole raskinut niitä ottaa pois. Nyt ovat orvokit viimein antaneet periksi ja paleltuneet. Nyt kun on vielä hyvät ilmat voisi laittaa laatikoihin vähän jouluista istutusta ja laittaa jouluvalot ulos. Ei ainakaan sormet palelisi näilä keleillä. Jos sitä joulumieltä alkaisi myös vähän löytymään. Myös pihahuonetta voisi hieman käydä sisustamassa jouluisiin tunnelmiin. Siellä kyllä on talvehtimassa kasveja, joten aatokset saattavat kyllä siellä ollessa harhailla jo tulevaan kesään. Ulkovalot kävin jo etsimässä ja viemässä valmiiksi pihahuoneeseen, jospa ne sieltä saisin pian puihin laitettua.


Päivällä kävin kirjastossa. Siellä törmäsin hyllylliseen joulumusiikkia. Rakastan joululauluja, mutta en kestä kuunnella kovin montaa kertaa samaa levyä, eli parilla levyllä ei päästä pitkälle. Lainasin siis muutaman uuden joululevyn, joita kotoa ei vielä löydy. Näillä luulisi pääsevän jo joulutunnelmaan. Miehelle lainasin joululaulujen nuotteja. Saa harjoitella niitä soittelemaan kitaralle <3

Lainasin joululaulukirjan ja 18 uutta joululevuä kirjastosta
Ei mikään mieltä ylentävä näky tämä mun minimandariini puu :( 
Se alkoi voida huonosti ja tipautti melkein kaikki lehtensä. Onneksi sain hyvät ohjeet sen hoitamiseen, vielä ei tarvi luopua toivosta sen suhteen. Siitä ei onneksi löytynyt mitään ötököitä. Leikkasin sen oksien pituuksista kolmanneksen pois, paitsi noista oksista missä vielä on lehtiä, niistä en raaskinut. Nyt se muuttaa talvehtimaan tuonne pihahuoneeseen. Toivotaan sille parasta, jospa se vielä toipuisi. Äitipuoleni puulle oli käynyt joskus samoin ja se oli toipunut. Nyt se puu on jo kymmenvuotias ja tosi kaunis!

Tähän tilalle ajattelin hankkia sellaisen huonekuusen. Toivottavasti se tykkäisi olostaan. Paikka ainakin on melko hyvä. Ilmastoinnin alla (viileää), eikä suorassa valossa. Ainut mikä saattaa häiritä on, kun takka on samassa huoneessa. Jospa se toisi kuitenkin lisää jouluntuntua kotiin, vaikka onkin ympärivuotonen huonekasvi. Pitänee lähteä siis kuusta metsästämään.

2 kommenttia: