4. lokakuuta 2013

Pekoni-purjopiirakka

Kasvimaalla on ollut vielä muutamia kasveja odottamassa sadonkorjuuta.
Purjot ovat kiltisti olleet rivissä odottamassa minun inspiraatiotani.
Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi alkaa purjon käsittely hommiin. Kasvamassa oli vielä seitsemän isoa purjosipulia, kosta pisin oli 155cm ja paksuimman tyven ympäri ei mun sormet riittäneet, halkaisija sillä oli 8cm. Aivan valtavia!
Mun olisi pitänyt osallistua siihen jättikasvisten kasvatus kilpailuun.


Vaikka aika ronskisti karsinkin lehtiä tuli tuota purjosilppua silti mieletön määrä. Pienimmän yksilön silppusin ekaksi ja siitä tuli 7dl silppua, sen mukaan sitten pussitin kuhunkin pussiin saman verran ja pusseja tuli 11kpl. Isoimmasta yksilöstä tuli neljä pussillista :) Ainakin pussillinen olisi tullut vielä lisää, jos olisin säästeliäämmin käyttänyt. Mutten enää jaksanut. Aika tujua oli tämä meidän sipuli. Uimalasit päässä sitä jouduin silppuamaan, ettei ihan hysteerisesti olisi tarvinut alkaa vetistelemään.

Samalla kun keittiössä touhusin, tein päivän aiheesta myös ruokaa. Eli Pekoni- purjopiirakka pääsi uuniin. Ohjeen löysin Hellapoliisi- blogista, klik. Täytyy sanoa, että tuo piirakan pohja oli todellinen löytö. Mehevä ja rapea samalla kertaa, eikä yhtään kova leikata!
Tätä tulen käyttämään jatkossa aina suolaisiin piirakoihin.

Pekoni-purjopiirakka

Pohja:  
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia, 0,5 dl maitoa 
 

Mittaa kuivat aineet ja kylmä rasva leivontakulhoon ja pyöräytä ryynimäiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. (Minä hieman pehmensin jääkaappikylmää voita, mutten paljon.) 
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
140 g pekonia 
Puolikas purjoa silpputtuna (n.3,5 dl silppua)
2 tomaattia viipaloituna
3 dl kermaa/ maitoa
3 munaa
150 g juustoraastetta


Paista pekonislppu kuumassa pannussa, lisää joukkoon purjo.
Nosta pekoni-purjoseos piirakappohjan päälle, viipaloi pinnalle tomaattia.
Sekoita keskenään kerma/maito, munat ja juustoraaste ja kaada piirakan pinnalle.
Paista 200 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla puolisen tuntia.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa oikein hyvältä, täytyy varmasti joku ilta kokeilla leipomista ;) Mun olis tarkoitus kans ensi kesänä kasvattaa purjoa, ja ajattelin kokeilla muitakin ruokasipuleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, eteenki tuo pohja oli mahtava. Muutenki oli kyllä hyvää. Sipuleilla kannattaa aloittaa kasvimaan pito, ne kasvaa ihan itesteen :) Ei voi epäonnistua.

      Poista
  2. Hei, blogissani on sinulle jotain, jos kiinnostaa vastailla. :)

    VastaaPoista