6. toukokuuta 2013

Silkin himmeyttä ja helmiäisen hohdetta

Makuuhuoneemme päätyseinä on maalattu Decosin erikoismaalilla. Törmäsin tämän firman maaleihin Kokkolan asuntomessuilla ja ihastuin välittömästi. Kun sitten talon laajennus oli siinä vaiheessa, että pintoja sai alkaa tarkemmin miettiä palasi aatokset messuilla näkemiini seiniin. Ylivieskasta löytyi lähin jälleenmyyjä, Sisustus Trendo, joten suuntasimme sinne. Palvelu oli todella hyvää ja asiantuntevaa. Maalin, tehoste aineiden ja värin valinta vei aika kauan, mutta se meitä molempia miellyttävä vaihtoehto lopulta löytyi. Maaliksi valittiin Rivedil Silk paint helmiäis tehosteilla. Tietenkin se väri mikä valittiin oli vanha tai jotain, kun Decosilla ei sitä värikartoista löytynytkään. He kuitenkin olivat ko. värin koodit jostain etsineet ja halutun väristä maalia saatiin! Maali lähetettiin meille ja toimitus oli kyllä todella nopea. Sitten eikun töihin...

Seinä piti ensin pyyhkiä puhtaaksi pölyistä ja käsitellä pohjustusaineella. Varsinainen "maali" oli jauhetta, johon sekoitettiin vettä. Maalin levitin pensselillä ja seinä käsiteltiin kahteen kertaan. Kerrokset maalattiin eri suuntiin. Pinnasta tuli IHANA! Väri on todella syvä ja pinta kiiltelee helmiäis tehosteen ansiosta hieman, kun valo osuu siihen. Erilaisissa valoissa seinä näyttää hieman erilaiselta, mutta jokaisessa valossa se on mielestäni kaunis :)


Koitin kuvata seinää eri valoissa, kaukaa ja läheltä. Kuvat eivät tee oikeutta värille ja helmiäis tehosteelle. Toisaalat maali on himmeä ja taas toisaalta kiiltelee hennosti. Mulla on ainoastaan kännykkäkamera ja pokkari käytettävissä :( Paremmalla kameralla olisi saanut varmasti paremmat kuvat. Voin todella suositella Decosin maalia jos haluaa jotain hieman erikoisempaaa tehostetta kotiin. Maalin värin saa tosiaan valita värikastasta ja tehostaineista löytyy laidasta laitaan.


2 kommenttia:

 1. Minulle tämä oli aivan uusi tuttavuus, täytyypä alkaa hakemaan lisää tietoa tuosta. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Meillä yläkerran remontti (joskus syksymmällä keittiön jälkeen) kaipaisi jotain juuri tällaista hiukan erilaista, muttei kuitenkaan silmiin pistävää. Upea!

  Ja sitten minulla olisi sinulle blogissani pikkuruinen haaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä maali oli justiinsa jotain "vähän erilaista". Minua miellytti eteenkin se suuri valikoiman laajuus, sai valita juuri sen omanlaisensa ja kun väreissäkin löytyi koko värikartan laajuus :)

   Täytyypä vastata haasteeseen.

   Poista