18. tammikuuta 2016

Neuletakki ja huiput kengät

Ennen joulua oli ajatuksena tehdä itselle neuletakki. Halusin merinovillaneoksesta, mutta eihän sellaista löytynyt koko kaupungista, enkä silloin halunnut alkaa tilaamaan. Päädyin sitten ostamaan tällaista puuvillaneulosta. Kankaan sain pestyä ja kaavatkin piirrettyä ennen joulua, mutta empä ompelemaan ennättänyt. Nyt kun sitten sain ompelukoneet esille, niin sain viimein tämänkin tehtyä.


Toisin kuin kuvista saattaisi luulla, tämä on ihan vain vuoreton neuletakki, eikä talvitakki. Kevällä tätä kai voisi käyttää kevyenä ulkotakkina. Meillä ei oikein ole kivaa paikkaa, missä kuvata asukuvia, niin ulos oli pakko uskaltautua kuvaamaan. Kun ulkona sitten on jäätävän kylmä, oli pakko sonnustautua kylmää vastaan lapasten, huivin ja lakin kanssa.
Neuletakin ohje on otettu Ottobre 5/15 lehdestä, Malli Fabulous Fall. Jätin mallista vain poikkileikkaukset pois, tuohon etukaitale-huppuun laitoiun trikoovuorin ja laitoin pyöreäpojaiset päälitaskut. Napeiksi pääsivät vuonna -98 Sanghaissa teettämäni kiinalaiset solmunapit. Löysin näitä nappeja yksi päivä, kun siivosin kaappeja. Miten ovatkin jääneet käyttämättä kokonaan. Nyt sitten kaksi pääsi tätä takkia koristamaan (ja kyllä ne ihan toimivatkin ovat). Ainut mikä tässä työssä vähän harmittaa on se, kun minulla ei ollut paksumpaa tikkauslankaa (enkä viitsinyt lähteä hakemaan kaupasta), päälitikkasin kaikki saumat ja nyt tikkaukset eivät näy kunnolla, siten kuin suunnittelin. No se nyt on tällainen neuletakki, eikä nuo tikkaukset nyt niin suuri juttu lopulta ole.Tämä pieni linssilude sylissäni halusi väkisin kuvaan mukaan. Kun en aluksi ottanut syliin,
niin se kiipesi noille tikkaille ja pakkohan se siitä oli sitten syliin ja kuviin mukaan ottaa.


Nämä mun kengät ovat niin ihanat! Viime keväänä, mun vanhat siistimmät goretex kengät sanoivat yhteistyösopimuksen lopullisesti irti, niin syksyllä oli pakko ostaa uudet. Halusin siistit kaupunkisaappaat, joissa on goretex kalvo ainakin nilkkaan saakka. Ei meinannut löytyä millään, kaikki olivat joko urheiluun /ulkoiluun tarkoitettuja tai liian siistejä. Lopulta löysin tällaiset Timberlandin saappaat Ellokselta. Kertaalleen piti kokoa vaihtaa, kun olivat hivenen pientä mallia.Kun sattui saamaan vielä tosi hyvän tarjouksen, jäi näille reilusti 200€ maksaville kengille ihan kohtuullinen hinta. Nyt alkutalven näitä käytettyäni voin todeta, että todella hyvät! On käyty kävelyllä ja sohjoisessa kaupungissa shoppaamassa. Pysyy jalat kuivana ja aito nahkakenkä mukautuu ihanasti jalkaan. Kapeat lahkeet mahtuu kengän sisään hyvin, kun on nyöritykset ja leveämmät saa laitettua kengän päälle. Suosittelen, vaika maksavatkin aika paljon.

5 kommenttia:

 1. Hahaa, tutut popot. Mulla samat mutta ruskeat. Aivan ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat kyllä ovat! Ja mitä enemmän näotä on pitänyt, niin sitä mukavemmat ovat jalassa.

   Poista
 2. Hahaa, tutut popot. Mulla samat mutta ruskeat. Aivan ihanat.

  VastaaPoista