26. syyskuuta 2015

Pinkki lauantai-ilta

Minun lauantai-iltani oli tehty harrastuksista ja omasta ajasta. Mies oli iltavuorossa ja poika pihalla kavereiden kanssa. Katsoin muutaman elokuvan, lakkasin kynnet ja kerin viimevuoden Roosanauha sukkakampanjasta ostamani langat kerälle. Jospa sitä vihdoin pääsisi neulomaan niistä itselle sukat, viimevuoden Roosanauha sukkaohje kirjasesta. Havahduin asiaan, kun uusi Roosanauhakampanja taas alkoi. Nyt ei viitsi ostaa uusia lankoja, ennenkuin on vanhat tehnyt pois. Päätin osallistua myös haasteeseen "Sukat itselle jouluksi", joka alkaa heti tai viimeistään lokakuun alsta. Näistä langoista meinaan nyt se sukat sitten tehdä.



 Olen aiemmin vältellyt vyyhdillä olevien lankojen ostamista, kun niiden keriminen on ollut hankalaa. Ei ole oikein vapaaehtoisia löytynyt vyyhdinpitäjiksi. Kesäällä ostin netistä viimein langankerijän ja veljeni varaston kätköistä löytyi mummun vanhat vihinpuut, mutta ne oli ikävästi hieman rikki. Nyt sitten yhden tutun kautta sain ostaa yhdestä kuolinpesästä hieman tavaroita ja sieltä löytyi myös nämä vihinpuut. Nämä olivat käyttökuntoiset, hieman rikki kanssa, mutta yhdessä mummun vihinpuiden kanssa sai näistä yhdet ehjät. Nyt on sitten varaosia jatkossakin saatavilla. Kyllä näillä värkeillä kelpaa vyyhtilankoja keriä.





Sain valmiiksi sohvalla ollessani, myös yhdet pukkuiset villahousut. Loppuaika menikin sitten häälahjaksi saadun Perntikin viltin alla, romanttisia elokuvia tuijotellen. Kurkku meinaa olla kipeä ja hieman yskittää, joten eiköhän tämä lepäily ihan tarpeeseen tullut.




Takapihan terassilla viimeinen kärhökin päätti alkaa kukkimaan. Hiukan on myöhäinen tämä laji. 
Sen nimeä en juuri nyt muista, mutta kyllä sekin johonkin muistiin on kirjoitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti