5. kesäkuuta 2015

Puutarhatöitä, viimeinkin!

Koko kevät meni hieman ohi puutarhatöiden osalta. Onneksi nyt ollaan päästy hieman korjaamaan tilannetta! 
Hommat aloitettiin sitä, mikä jäi syksyllä viimeiseksi kesken... eli nurmen ja kuorikatteen väliin asennettiin reunanauhaa 
erottameen ne toisistaan ja estämään nurmikon leviäminen kuorikatteen puolelle.


Tylsää työtä, kun mitään näkyvää ei oikeastaan tule tulokseksi, tai no ehkä hieman siistiytynyt nurmikon raja sentään. Sitä rumaa muovista, vihreää reunanauhaa tuonne rajaukseen kaivettiin. Laitettiin se niin syvään, ettei sitä näy tai jää ruohonleikkuriin. Joskus olisi vielä tarkoitus kaivaa nurmen puolelle laattarivi kaunistamaan noita rajauksia. Ne vitsin laatat vain on NIIN kalliita! Tavoitteena olisi tänä kesänä saada ainakin talon ympärys laatoitettua. Joskos sitten ensi kesänä saisi laattoja näihin rajauksiinkin.


Kanttausraudan ja lapion avulla hommasta selviydyttiin. Mies lähinnä kaivoi ja minä kanttasin, mun selkä kun ei oikein tuosta kaivuutyöstä edelleenkään välitä. On se vaan ihanaa kun toinen auttaa tällaisissa hommissa, vaikkei niistä niin kovin perustakkaan <3 

Työmiehen irvistys kertoo että: "Älä kuvaa, vaan tule töihin sieltä!" ja "Eikö tämä koskaan lopu?"

Sain ystävältäni muutaman humalan-taimen ja istutin ne tähän etupihan terassin päähän. Tähän päähän tulee jossain välissä vielä rimoitukset, mutta tämän kesän saavat humalat kasvaa naruja pitkin. Istutin humalat tarkoituksella noihin pahvikiekkoihin ja aika korkealle, kun tähän olisi niitä keiveyksiä tarkoitus laittaa ja ne tulevat tuolle korkeudelle. Ei tarvi sitten siinä vaiheessa alkaa istutuksia korjailemaan. Otan pahvikiekot sitten syksyllä pois, kun kasvukausi päättyy ja laitan ympyrään reunuskivet paikoilleen. 
Humalan juurelle laitoin metsämansikkaa kasvamaan. En tiedä jääkö se siihen, aika näyttää.


Talon päähän on alkanut taas ihan varkain kerääntymään minitaimiston alkua. Viimekesänähän täällä oli istutusta odottavia taimia ja pittokkaita aika tavalla. Tälle keväälle olen jo viidestä paikasta saanut tai vaihtanut kahvipakettiin kasveja. Ystävältäni sain sitä humalaa, miehen työkaverilta mehitähtiä ja veljeni vaimolta röyhytataria (ei ole kuvassa). Kassillisen kevätesikoita vaihdoin kahvipakettiin rivi-ilmoitus palstalta, kuten myös laatikollisen jakotaimia pojan koulukaverin äidiltä. Häneltä sain kolmenlaista päivänliljaa, iiristä, punaista maksaruohoa ja vuorenkilpeä. Istutushommia olisi siis tiedossa. Ihanaa!

Kesän toiveissa olisi saada myös tuo etupihan rinne jonkinlaiseen kondikseen. Sinne niitä kasveja sitten uppoaakin paljon. Joten jos olet jakamassa kasveja pihallasi, niin mielelläni ottaisin niitä vastaan lahjoituksena tai pientä korvausta vastaan :)


2 kommenttia:

 1. Kyllä tulee siistiä ja kaunista. Onko siellä teilläpäin puutarha kirppareita? Itsehyödynnän niitä kasvien hankinnassa.
  Monasti löytää aarteita ja samalla saa kasvatus ohjeet kaupan päälle. Eurolla saa jo muhkeat monivuotisten kukkien alkuja! Joitakin puita ja pensaita parilla eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kyllä puutarhakirppareihin törmännyt. jos joku tietää täällä Kokkolassa tai keski-pohjanmaalla sellaisia olevan, niin vinkatkaa tki! Rivi-ilmoituksia oon seuraillut, et jos joku ilmottelee kasveista. Niistä sain viime kesänä ihan kivasti hankittua.

   Poista