12. kesäkuuta 2015

Kukkia!

Mitähän tähän taas voisi sanoa.. hullu kukkien hamstraaja?


No joo. Kun pihalle pitäisi saada tehtyä ISO kukkapenkki tänä kesänä, niin pakkohan se on kukkia alkaa siihen keräillä, kun tarjolla on puoli ilmaiseksi. Facebookin ostetaan/vaihdetaan/annetaan- palstalta bongasin ilmoituksen, että tulkaa kaivamaan kukkapenkkini pois. 
No pakkohan se oli mennä auttamaan. Muutama muukin oli jo käynyt lapiom kanssa hommissa ja yksi oli tulossa vielä jälkeeni. 
Jätin hänellekkin jotain, vaikka kukkapenkin omistaja kyllä sanoi, ettei ole luvannut kenellekkään mitään varata, vaan viedä saa siinä järjestyksessä kun paikalle ennättää.  Auton kyytiin pääsi kaksi isoa muovilaatikollista ja kolme kestokauppakassillista kukkia ja kahvipaketti vaihtoi omistajaa.


Samalla reissulla kävin toisessakin paikassa, jossa oli tarjolla kotkansiipisaniaisia. Rouvalla oli tosi muhkea saniaispenkki, joka meinasi hieman rönsyillä omille teilleen. Hän kaivoi minulle kaksi laatikollista saniaisia mukaan ja rouva sai uutta kasvia paketillisen, vaikka kovasti koittikin vastustella ottamasta pakettia. Tässä vaiheessa vaati pientä järjestelyä autossa, että sai kaikki mahtumaan kyytiin.Kotimatkalla poikkesin vielä yhden puutarhan kautta, kun niitä kesäkukkiakin pitäisi alkaa istuttamaan pikkuhiljaa. Meilä on tähän asti ollut vain parvekelaatikoissa orvokeita, eikä mitään muuta. Häitä varten pitäisi myös saada laitettua istutuksia kasvamaan.
Meillä tulee pöytiin kukkaset omasta penkistä ja muuten hääpaikkaa koristellaan sitten kesäkukkaistutuksilla. Minä en halunnut varsinaisia kukka-asetelmia hääpaikan koristeiksi. ne kestävät vain niin vähän aikaa, vaikka ovatkin tosi ihania. Kesäkukkia rakastan ja kun niillä on nyt tarjolla, haluan nauttia niistä koko kesän ja koristaa myös hääpaikkaamme, kun kerta ovat helppoja siirreltäviä ruukkuistutuksissa. Kuten kuvista näkee, oli auto melkoisen täyteen tukittuna kukkasista <3Perennat pääsi aluksi piharakennuksen päähän odottelemaan putsaamista rikoista. 
Kaupanpäällisinä, kun näytti tulevan, ainakin nokkosia ja juolasta.Kesäkukat säilöin uudelle työpöydälle jo aiemmin Hong Kongista ostamieni kukkasten seuraksi. 
Vettä muovikasseihin ja sitten vain odotetaan, että pääsee istutushommiin! 

Tuoksupielukset pääsivät minikasvihuonetta koristamaan ja odottamaan istutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti