14. huhtikuuta 2015

Kierrätys ompeluksia, eli mekko ja tyllihame

Kesän juhliin on ompelukset viimeinkin aloitettu! Kaavoja olen piirtänyt oikein urakalla ja nyt sitten aloin niitä yhdistelemään ja muokkaamaan sopivi. Joutuu vähän soveltaa, kun en sopivia kaavoja valmiina löytäönyt. Yritystä kyllä oli... Yksi päivä istuin kirjastossa ja selasin kaikki Burdat, Käsityö- kerholehdet ja Modat alkaen vuodesta 2008 ja kävin kangaskaupassa selailemassa valmiskaavamallistot. Itselläkin on aika pino vanhempia kaavalehtiä ja yhtäkään sopivaa mallia ei löytynyt. Onneksi löytyi monta melkein hyvää ja niistä yhdestelemällä saan kyllä sopivat mekot aikaiseksi.


 
Ensimmäisenä aloin tehdä minun Prinsessalle, eli miehen tytölle sovitusmekkoa. Kankaaksi valitsin kirpputorilta ostamani verhot. Vaikka tarkoituksena oli tehdä ensin vain sovitusmekko, niin onneksi tajusin istuttaa kukat kuitenkin sopivaan kohtaan mekkoa. Tästä tuli nimittäin NIIN suloinen, että ei tästä pelkästään sovitusmekkoa tule, vaan joutuu tehdä ihan valmiiksi saakka. Meille on tulossa muitakin juhlia, kuin omat häät, niin juhlamekkoja kyllä tarvitaan. Eihän sitä samassa koltussa sovi joka juhlissa olla :)
 

 
Minun Prinesesa täyttää tänä vuonna 13 vuotta ja hän on tosi siro, vaikkakin jo melko pitkä. Vaikka sovitusnukkeni on säädettävää mallia, en sitä ihan saanut tarpeeksi pieneksi muutettua. Melko hyvin kuitenkin sain nuken avulla mekkoa sovitettua, mutta vielä täytyy viimeinen sovitus tehdä tytön päälle. Keltainen vyö on tuossa vain mallailua varten. Jostain pitäisi löytää vielä pinkki vyö, sopivan väriset Balleriinat jo tähän mekkoon löysinkin.
 

 
Kunnon kellohelma tarvitsee tietenkin alleen tyllihameen. Tähän hameeseen käytin oman vanhan hääpuvun vanne/tyllihameen (kaikkea sitä säästääkin) ja kaksi pitsistä sivuverhoa kirpputorilta. Hameesta tuli niin hauska, että tätä voisi pitää ihan pelkästäänkin. Pitää ommella alushameeseen vielä alushame, niin ei näy tuosta yläosastakaan läpi, jos tyttö tahtoo tätä pelkästään joskus käyttää.
 
Kellohelmasta puheenollen, niin on hameiden helmoilla kuulkaas leveyttä. Kukkamekon helma on 6m ja tyllihameen 15,5m. On siinä helmoilla pituutta!
 

2 kommenttia: