27. tammikuuta 2015

Sydänkakku ja kukkia

Pöydällä olleet jouluasetelmat alkoivat olla jo aikansa eläneitä, joten uudet kukat piristävät siivouksen päälle kummasti.
Aika harvoin tulee leikkokukkia ostettua, kun lakastuvat aina niin nopsaa.
Nyt valitsin Prismasta niput vihreitä krysanteemeja ja valkoisia neilikoita, molempien pitäisi olla suht kestäviä maljakossa.
 

Harvoin tulee enää leivottuakaan. Se tahtoo olla niin, että leipomukset katoavat omaan suuhun, jos ei ole vartavasten vieraita tulossa kylään. Nyt kuitenkin halusin testata uutta sydänkakkuvuokaa ja tein porkkanakakkua ihan ilman kummempaa syytä.
Kakun ohje on sama kuin kesäkurpitsakakussa, mutta kesäkurpitsan tilalla on vain porkkanaraastetta.  Kakku oli kyllä herkullista ja se Sitruunainen- kesäkurpitsahillo sopii kakun väliin loistavasti! Ohje kakkuun ja hilloon löytyy TÄÄLTÄ.
 
 
 
Ei ihan mennyt kuin Strömsössä tämäkään leipominen. Kakku nimittäin lässähti keskeltä ihan paiston lopussa :( No makuun asia ei vaikuttanut, ulkonäkö vain oli hieman hassu. Kakun koristeeksi laitoin mantelilastuja, mutta jotain värikkäämpää koristetta olisi kyllä voinut olla, kun mantelilastut ihan hukkuivat kuorrutteeen sekaan värinsä puolesta.




4 kommenttia:

  1. Kakkusi näyttää hyvältä ja saahan sitä herkutella leipomuksilla ilman erityistä syytäkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No saahan sitä välillä herkutella, vaikka hyvää se pun painonpudotukselle ei teekkään ;)

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköistä. Täytyykin testata viikonloppuna :) herkuttelu silloin tällöin on sallittua :)

    VastaaPoista