8. marraskuuta 2014

Kynttilöillä selvitäään sähkökatkoista

Meillä on tiisati illasta saakka ollut on/ off sähköt. Toistaiseksi viimeisen kerran meni sähköt eilen iltapäivällä ja toivottavasti oli viimeinen kerta! Lunta satoi oikein myräkällä 15cm, se paakkuntui puihin ja nyt kaikki puut nuokuttavat. Sähkölämmitteisessä talossa on suht ärsyttävä elää ilman sähköä. Onneksi meillä on sentään varaava takka ja pakkasta ei ollut kuin pahimmillaan 12 astetta. Kynttilöille, taskulampuille ja takkapuille on kyllä ollut käyttöä. Onneksi sähköt eivät ole olleet yhtäjaksoisesti poikki, vaan vällillä ovat olleet päälläkin, niin on saatu tehtyä ruokaa ja käytyä pesulla lämpimällä vedellä.


Minua hieman ärsyttää, kun lumi tuli näin aikaisin jo toistamiseen tälle vuodelle, mutta eiköhän tämäkin vielä sula pois. Toisaalta ulkona on ollut huikaisevan kirkasta, kun aurinko on paistanut monena päivänä ja uusi valkoinen lumi on kimmeltänyt joka paikassa. 
Ei tunnu marraskuulle, vaan lähinnä helmikuulle.
Sähköttömyydestä viistastuneena on meillä kaivettu kynttilät ja lyhdyt esille, ihan käden ulottuville, jotta saa niihin tulen heti tarvittaessa. vaikka onhan se kyllä jo muutenkin kynttilöiden aika. Kaupasta ostin pattereilla toimivan valosarjan ja laitoin sen yhteen lyhtyyn, niin ei ole pilkkopimeää sähkökatkon yllättäessäkään.
Meidän linssilude Frodo, antaa onneksi kynttilöiden olla rauhassa. 
Hieman ensin oli kiinnostunut, mutta tajusi nopeasti, ettei tuli ole ollenkaan kiva juttu.


Takkapuita on kulunut monta korillista. Meillä on kolme koria takkapuille ja takapihan puupenkillä on myös lisää, niin ei tarvitse jokaista korillista puuvajasta aina hakea. Tänä aamuna korit olivat taas tyhjät, pitänee mennä hakemaan puita lämpiämään. 


Frodo tykkää viettää aikaansa makoillen ja istuen paikoissa josta näkee ulos. 
Meidän sängyn päälys, sohva ja lastenhuoneen yläsänky ovat suosikkipaikkoja.

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva tuo sängynpääty. Jostain tuollaisesta olen kans isännälle puhunut et tekis meille. Tuossahan on sit jo mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen tuohon sängynpäätyyn. Laitan tuohon sulle osoitteen blogini aikaisempaan postaukseen, jossa on sängynpäädystämme hieman lisää asiaa.

   http://onnenapiloita.blogspot.se/2013/02/sangynpaaty.html

   Poista
 2. Voi äh, sähköttömyys on tylsää. Se vaikuttaa loppujen lopuksi yllättävään moneen tekemiseen. Teillä näyttää olevan siellä täysi talvi. Täällä on ollut kylmimmillään nollassa ja torstaina satoi sen verran räntää, että talvirenkaat olisivat olleet ihan kiva juttu. Edelleen kuitenkin enemmän vesikelejä kuin pakkaspäiviä. Rentoa viikkistä! Toivotaan, että saatte sähköt nyt kokonaan takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täysi talvi tällä hetkellä (jo toisen kerran tälle syksylle), mutta ensi viikolla luultavasti taas sulaa pois... jos säätiedotuksiin on uskomista. Tuo meren läheisýys vaikuttaa aika paljon. Nyt on onneksi sähköt pysyneet päällä :)

   Poista